Speltips inför Mora IK – Leksands IF 24/3: Dags att dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 22 mars 2017

Det blev en tung start i direktkvalet till SHL för Leksands IF. 2-0-förlusten hemma mot Mora IK var onekligen en missräkning. Känslan är att det blir ännu tuffare på bortaplan.

Slaget om Siljan handlar om så mycket mer än prestige den här gången. Mora IK och Leksands IF gör nämligen upp om en plats i SHL till nästa säsong. För att knipa SHL-kontraktet krävs fyra vinster då matchserien alltså avgörs över sju matcher.

Efter det första mötet i Leksand är det fördel Mora. Laget tog en stabil 2-0-seger i en ganska försiktig, men mycket het, historia. Det låg en hel del i potten, det märktes tydligt i den matchen.

Inför möte nummer två är det nu plötsligt Leksand som har pressen på sina axlar. Trots att laget gick in i matchserien med hemmaplansfördel måste de nu vinna en match på bortaplan för att kunna gå segrande ur den här matchserien. Med tanke på den minst sagt risiga formen är frågan om det överhuvudtaget ska kunna gå.

Mora IK kör på av bara farten

Leksand har haft en horribel säsong och blev jumbo i SHL utan något snack. Visst, Rögle fanns också med i bottenskiktet, men bortsett från skåningarna fanns det inga andra lag som i realiteten var inblandade i den där bottenstriden till slut. Leksand lyckades helt enkelt inte reparera sin risiga säsongsinledning, mycket beroende på att laget helt enkelt inte är tillräckligt starkt. Det går inte att snacka bort.

SHL är en allt tuffare serie att slå sig in i och med det nya tv-avtalet är det många som menar på att vi går mot lite av en stängd liga. Då blir skillnaderna mellan de bra och de sämre lagen allt tydligare. I nuläget andas Leksand verkligen inte SHL, även fall klubben som sådan har mycket potential.

Lite annat ljud i skällan är det hos Mora, som i och med 2-0-vinsten i det första mötet befäste vårt goda intryck av laget. De ser dessutom oförskämt starka ut och har lyckats med det som allt egentligen handlar om just nu – att pricka formen i precis rätt läge. Redan i den hockeyallsvenska finalen mot BIK Karlskoga blev det tydligt. Då vann laget med 3-0 i matcher och körde egentligen över Karlskoga, som de hade tampats med i toppen av Hockeyallsvenskan hela säsongen.

På hemmaplan är Mora dessutom ruskigt starka. Mot Karlskoga gjorde laget 11 mål på två hemmamatcher. Det är med andra ord en tuff uppgift som väntar för Leksand. Märk väl att Leksand därtill kommer till matchen utan Markus Lauridsen, som drog på sig en fem matcher lång avstängning efter en ful tackling i det första mötet i den här matchserien. Tungt avbräck.

Den första matchen blev målsnål och ganska tät. Nu tror vi att det luckras upp något, inte minst då hemmalaget lär vilja skruva upp tempot. Vad vi känner oss än mer säkra på är att Mora gör ett målmässigt avtryck här – om inte annat så av bara farten. För fart har laget verkligen för tillfället.

Mora IK över 2,5 mål (inklusive övertid) spelas till 2,00 gånger pengarna hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Mora IK över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:15, fredag 24/3
TV:   tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: