Speltips inför Mora – Leksand 30/3: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2018

Målmarknaden hamnar i vårt fokus inför det tredje mötet i direktkvalet till SHL mellan rivalerna Mora IK och Leksands IF. Slaget om Siljan kliver in i nästa kritiska fas.

Efter en tung förlust på hemmaplan i det första mötet kunde Mora kvittera direktkvalet mot Leksand till 1-1 i matcher efter en tung seger på bortaplan senast. Förutom att matchen försäkrade spänning i ytterligare en match i den här matchserien gav den oss också viktiga svar inför fortsättningen, inte minst för oss som är intresserade av spel.

Båda lagen stod nämligen för en tämligen sömning och trubbig insats offensivt. Det är uppenbart att det, när defensiven fungerar som den ska, är svårt för båda lagen att göra mål. Det sprudlar inte direkt. Om det här beror på svag spets eller om stundens allvar förlamar lagen något låter vi vara osagt, men det var väldigt tydligt i möte två.

Därför känns det som ett självklart spel att kliva in på underspelet i match tre, som spelas på fredagskvällen. Trots att det är påskfirande runt om i landet fortsätter alltså SHL-kvalet i full fart och det tackar vi för.

Det lär bli ännu tätare

Vad som präglade matchserien mellan lagen förra säsongen – den kvalserie som Mora vann och därigenom säkrade en plats i SHL – var intensiva och väldig täta matcher. Då var det ofta målrika tillställningar med mycket passion och den rivalstämning som finns mellan lagen fungerade som en extra krydda.

Det här året är samma intensitet, samma spänning och samma allvar fortsatt med som en blöt filt över matcherna. Å andra sidan gav match två en känsla av att spetsen i lagen är klart sämre och att samma målfester inte känns givna det här året. Nu blev visserligen det första mötet 5-2 till Leksand, men nu har lagen fått känna på varandra och plötsligt finns det inte samma utrymme för enkla mål.

Nej, nu behöver vi inte dra ut det här längre. Underspelet känns som ett riktigt värdespel efter match två.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,88 gånger såsen hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:30, fredag 30/3
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: