Speltips inför Mora – Örebro 8/3: Nytt kontrakt i potten

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2018

Det står i princip ett nytt kontrakt på spel inför torsdagens näst sista omgång i SHL. I matchen mellan Mora IK och Örebro HK finns det absolut ingen tid att spilla för hemmalaget.

Torsdagens stora huvudmatch i den inhemska ishockeyn är utan tvekan den mellan Mora och Örebro. Det som ligger i potten här är i princip ett nytt kontrakt till nästa säsong och framförallt gästerna sitter i en minst sagt gynnsam situation.

Blir det vinst för Örebro här säkrar laget nämligen spel i SHL nästkommande säsong då det med två omgångar kvar är tre poäng ner till nedflyttningsplatserna, där alltså Mora ligger. Redan avsågade Karlskrona kommer att spela kvalserien oavsett.

Dessa förutsättningar är såklart perfekta för den neutrala åskådaren och här kan det minst sagt sägas väntas spänning. Ser vi till lagens två senaste matcher – då på respektive håll – har de båda steppat upp nu när allting ska avgöras och står på två raka vinster båda. Det kan tyckas lite jobbigt för Mora, som efter två raka vinster hade hoppats rädda sitt eget skinn och komma ur den prekära situation laget befinner sig i nu. Men så har alltså inte blivit fall då även Örebro vunnit sina matcher.

En öppen historia här

Det finns liksom bara ett enda utgångsläge för hemmalaget här. Med tre poäng upp till säker mark, det vill säga Örebros placering i tabellen, kan laget inte gå för någonting annat än vinsten här. Det kommer att bli en intensiv, hög press och ett hemmalag som trycker gasen i botten så hårt det bara går från första stund.

Visst, det går att resonera som så att en tidig ledning för hemmalaget kan neutralisera matchen, men märk väl att det i sin tur blir ett utsatt läge för gästerna, som då måste framåt. Båda lagen behöver i princip gå för vinsten här, men tack och lov är det hemmalaget som har mest press att göra det. Då menar vi tack och lov i ett spelmässigt perspektiv, då ett hemmalag som måste framåt ofta öppnar upp matcherna ännu mer med hjälp av publiken.

Med god form i båda läger, tre poäng i sikte för inte minst Mora och ett utgångsläge i tabellen som gör att matchen alltid kommer att leva tror vi på mål här.

Över 4,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,77 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus + 5 euro i fickan!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Unik: Upp till 1 000 kr bonus + 5 euro)
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/3
TV:   cmoresport logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: