Speltips inför mousesports – MAD Lions 24/5: Tidig rek i DreamHack Masters

Simon Pålsson Publicerat: 21 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

DreamHack Masters Spring är snabbt in i sin avgörande fas, och för mousesports och MAD Lions är söndagens möte den 24 maj 2020 oerhört viktigt.

  hos coolbet får du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Se streaming från DreamHack Masters! Läs mer om hur du streamar CS:GO här. Regler & villkor tillämpas.

Det är intensiva dagar som nu gäller i DreamHack Masters Spring, som spelas online och med regional uppdelning den här gången. Det gör att de europeiska lagen spelar för sig, med ett tuffare motstånd som följd.

Det är ingen hemlighet att merparten av världens bästa CS-lag huserar på europeisk mark, och det gör såklart att det redan i gruppspelet blir väsentligt tuffare för lagen från Europa.

Totalt är det 16 lag i Europa som gör upp om att ta sig vidare till slutspelet och sedan på allvar slåss om 160 000 dollar som ligger i prispotten. Lite drygt en halv miljon svenska kronor väntar i prispengar till vinnaren. En ganska bra bonus att slänga ner i fickan så här i coronatider, får man säga.

På söndagen ska Grupp B komma att avgöras, och på lördagen spelas ytterligare två matcher i samma grupp som ger förutsättningarna helt och fullt. Detta speltips är skrivet innan de två matcherna har avgjorts, men vi har ändå en fin tanke i skallen inför mötet mellan mousesports och MAD Lions.

Det är ändå skillnad i klass

Totalt tre lag från varje grupp går vidare från gruppspelet, någonting som gör att i stort sett alla matcher kommer att leva och vara viktiga inför den sista omgången. Det går alltid att ta sig upp på en tredjeplats även om man ligger som jumbo inför den sista matchen.

Det gör att vi känner oss trygga med att mötet mellan mousesports och MAD Lions kommer att leva hela vägen in – trots att båda lagen faktiskt föll i den första omgången.

MAD Lions känns som gruppens svagaste lag, och det är inte konstigt att man nu gäller som underdog inför matchen mot mousesports. Nu är man i för sig rankade 13 i världen, men formen har inte varit god på sistone. Dessutom finns det flera andra danska lag, främst Astralis, som varit hetare under samma period.

Mousesports är rankade fyra i världen och även om formen är lite upp och ner känns det som ett lag på en högre nivå än vad MAD Lions är eller ska vara. Det kan man ändå inte blunda för.

Mousesports vinner spelas till 1,47 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: mousesports vinner
Odds: 1,47
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 24/5
TV:  unibet logo
Stream:  unibet logo