Speltips inför New Jersey Devils – Winnipeg Jets 15/3: Motivation är en faktor

Simon Pålsson Publicerat: 13 mars 2017

NHL-matcher som inte gäller någonting för det ena laget kan lätt bli tråkiga, men det finns å andra sidan en hel del värde att gräva fram även i dessa avslagna matcher. Så är fallet inför New Jersey Devils match mot Winnipeg Jets.

Det drar ihop sig i NHL, där slutspelslagen ska bestämmas under den sista månaden av grundserien. Det är en spännande tid, speciellt för den neutrala åskådaren. Dessvärre innebär den här tiden av säsongen också en hel del väntan för många av lagen. Det finns som bekant flera lag som redan i det här skedet vet att säsongen tar slut innan slutspelet.

Ett sådant lag är New Jersey Devils, som trots fina stunder i inledningen av säsongen aldrig lyckades göra någonting vettigt av säsongen 2016/2017. I skrivande stund har Devils 14 poäng upp till ett wild card, men då ska en hel drös med lag passeras på vägen. Det kommer inte att gå.

Det gör att laget inte presterar på topp nu heller. Motivationen är såklart som bortblåst. På de tio senaste matcherna har laget åtta förluster och två förluster efter förlängning. Det säger sig själv att en sådan poängskörd inte gör att någon vidare uppryckning kan ske. I vårt tycke är Devils helt enkelt ett för svagt lag och det behövs rättas till en hel del inför nästa säsong, den saken är säker.

Winnipeg Jets har mer att spela för

Med runt femton matcher kvar att spela har Winnipeg Jets nio poäng upp till en slutspelsplats. Det kan låta som en väldigt tuff uppgift, men det handlar bara om att passera två lag i tabellen. Det är just det – att det bara är två lag som ska passeras – som gör att hoppet trots allt lever.

Om det ska bli verklighet krävs dock att laget kommer in i ett stim nu på slutet. Den tendensen har väl inte riktigt visats än, om vi ska vara helt ärliga. Fem förluster på de sju senaste matcherna är inte bra nog. Nu har laget i för sig möte närmast uteslutande tufft motstånd, men det duger ändå inte. Om det ska finnas någon som helst chans att nå slutspel måste två poäng bärgas i den här typen av matcher, mot formsvaga lag utan något att spela för. Gästerna måste helt enkelt gå på knock här.

Jacob Josefson, Travis Zajac och Michael Cammalleri är tveksamma till spel för hemmalagets del. Där snackar vi tre tråkiga offensiva avbräck. Glöm inte heller att centern Marc Savard fortfarande inte är tillgänglig efter sin hjärnskakning, som enligt rapporter håller honom borta resten av säsongen.

Gästerna å sin sida får klara sig utan Ondrej Pavelic. Målvakten har problem med sitt knä. I övrigt är Toby Enstrom, Chris Thorburn och Tyler Myers inte tillgängliga på grund av skador.

Vår känsla är att bortalaget vill vinna mest. Det finns också mer kvalité i laget, något som glimtat till även de sista veckorna. Förhoppningsvis får Jets ut det här.

Winnipeg Jets draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 1,95 gånger pengarna hos William Hill. Två av lagens fyra senaste matcher i New Jersey har gått till förlängning och hemmalaget har då vunnit båda. Därför väljer vi draw no bet.

  Rygga spelet hos WilliamHill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Winnipeg Jets draw no bet
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:05, onsdag 15/3
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: