Speltips inför New Orleans Saints – Minnesota Vikings 5/1: Wild card round i NFL

Simon Pålsson Publicerat: 5 januari 2020

New Orleans Saints kommer in i NFL-slutspelet med en sagolik form på sin offensiv. Nu möter man Minnesota Vikings i den första wild card-rundan i slutspelet.
Annons:

Efter en grundserie som i stunder kan kännas lite avslagen – med tanke på att det på flera håll redan tidigt blir klart vilka lag som kommer att ta sig vidare – är det nu dags för den avgörande fasen i den amerikanska fotbollsligan i USA. Det är nu det blir NFL för hela slanten och det är nu som sporten verkligen visar att den är helt oslagbar i stunder.

Men nog om det. Låt oss inte ens ge oss in i den diskussionen. Det vi kan konstatera är att det är slutspelsdags på andra sidan Atlanten och rimligen innebär det också att nerverna spelar in på ett större sätt. På slutet i grundserien har vi fått se ett par matcher av stor slutspelskaraktär, men nu är det vinna eller försvinna för båda lagen.

Innan den riktigt nagelbitande delen av slutspelet ska komma att inledas, vilket sker helgen efter den här, ska det alltså spelas en wild card-runda för lagen som inte vann sina respektive divisioner. Det är lag som därmed börjar i uppförsbacke.

Här är en intressant sak att notera att det rent historiskt är väsentligt svårare för lagen som behövt spela sig vidare med en extra slutspelsrunda att sedan stå där som mästare. Det sker nämligen bara i 20 % av fallen att så är fallet. Fyra av fem gånger är det en divisionsvinnare, alltså ett lag som står över den första wild card-rundan, som också vinner Super Bowl till slut. Det är värt att ha med sig redan nu.

Annons:

New Orleans Saints är urstarka

Men nu fokus på matchen som vi rekar ett speltips inför. Det är nämligen det tidiga söndagsmötet mellan New Orleans Saints och Minnesota Vikings som står på schemat här. För många är Minnesota Vikings synonymt med iskalla matcher, men med tanke på att den här matchen inte spelas på hemmaplan är det inte en faktor att ha med sig. Det faktum att Minnesota Vikings nu också byggt en toppmodern inomhusarena har för övrigt dödat det roliga i deras hemmamatcher.

Inför den här matchen har spelbolagen valt att fokusera på New Orleans Saints som klara favoriter och det kan vi förstå. Det handlar inte om att New Orleans Saints spelar på hemmaplan och är väldigt starka där. Snarare är det så att New Orleans Saints är ett bättre lag i år och det går liksom inte att undgå.

Det som verkligen talar för New Orleans Saints är hur man avslutade säsongen, med tre raka vinster och framför allt ett poängfacit som saknar motstycke. Minst 34 poäng har man nu gjort i fyra raka matcher. Eller i sex av de sju senaste om ni hellre vill formulera det så. Det är alltså ingen slump att laget tog sig vidare till slutspelet. Väl här går man in med en väldig energi.

Minnesota Vikingshar å sin sida snubblat lite på slutet och tappade därmed chansen att gå vidare som segrare i sin division. Med två raka förluster på slutet finns det rent av frågetecken kring var Minnesota Vikings står just nu. Att man är klar underdog här stärks av att man förlorade förra säsongens enda möte mellan lagen.

New Orleans Saints över 28,5 poäng spelas till fina 1,78 gånger såsen hos Unibet. Det blir åka av ännu en gång för New Orleans Saints, det är vår fasta övertygelse.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  New Orleans Saint över 28,5 poäng
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, söndag 5/1
TV:    tv3sport logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 

 
Annons:


Annons: