Speltips inför Norge – Ungern 17/1: Tät historia

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2020

Ungern har varit underskattade rakt igenom hela mästerskapet och möter nu Norge i mellanrundan av handbolls-EM.

Annons:

Det är många giganter som har underpresterat under inledningen av pågående handbolls-EM och det känns som att pressen på favoriterna inte varit så lätt att hantera. Men det finns ett par lag som trots allt har kunnat prestera på den nivån som förväntas.

Ett sådant landslag är Norge, som sett urstarka ut rakt igenom hela gruppspelet och som sitter i en behaglig position inför fortsättningen. Det är ingen hemlighet att Norge, likt sina nordiska grannar, är ett handbollsland ut i fingerspetsarna. När det som nu finns en fin generation spelare är det inte konstigt att man nämns som en kandidat.

I gruppspelet har Norge tagit tre raka vinster och bland annat sett till att Frankrike inte längre finns med i EM-turneringen. Som vanligt gick fransoserna in som en av huvudkandidaterna till guldet på förhand, men det stoppade inte norrmännen från att slå ut Frankrike redan i omgång två. Därefter har man också vunnit mot Portugal med stabila siffror, hela sex mål till godo.

Annons:

Ungern är svårslagna

Norge har alltså med sig en vinst till mellanrundan och sitter därmed i en bra position inför fortsättningen. Precis i samma läge hittar vi Ungern, som kunde slå Island med 24-18 i den sista gruppspelsomgången och därmed få med sig en vinst. Det kommer att behövas med tanke på hur tuff den här gruppen är.

Det gör att det här i princip är en match som handlar om vilket lag som sätter sig i grupptopp. Det är en åtråvärd position inför fortsättningen. Det gör att vi tror på en riktig het historia.

I gruppspelet såg Ungern också till att neutralisera Danmark ordentligt och fick med sig 24-24 från den matchen. Det kunde lika gärna ha slutat med en vinst.

Känslan är att det defensivt inriktade Ungern är en jobbig motståndare för många lag, inte minst sådana som är vana vid att kunna driva tempot. Norge är den typen av lag – som likt Island och Danmark vill sätta sitt eget tempo i matcherna – som kan få det tufft mot ungrarna.

Därför tror vi att Ungern får med sig ett okej resultat. Ungern +4,5 mål spelas till 1,82 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ungern +4,5 mål
Odds:  1,82
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:15, fredag 17/1
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: