Speltips inför North – Heroic 21/5: Formen avgör i DreamHack Masters

Simon Pålsson Publicerat: 19 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

DreamHack Masters åker vidare på torsdagen den 21 maj 2020 där mötet mellan North och Heroic inleder dagens spel.

  hos coolbet hittar du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Just nu pågår den europeiska varianten DreamHack Masters Spring, som kommer att spelas helt och fullt på nätet den här gången. Tanken var som ni säkert förstår att spela den här turneringen på plats – men så blir alltså inte fallet med rådande situation i världen.

Det gör också att indelningen av turneringen är geografiskt, och att de europeiska lagen som vanligt spelar den större, svårare delen av turneringen. Det är för att de allra flesta bra CS-lagen i världen allt jämnt kommer från Europa.

Det är också en stor del i prispotten här i Europa, så det här är en turnering som alla lag som tagit sig hit kommer att ta på allvar. Två lag som också är här – men som inte gäller som förhandsfavoriter direkt – är North och Heroic.

Det här är lag som spelat mot varandra sju gånger tidigare, med en vinst för North och fem vinster för Heroic. Det är siffror som bör tala för att det är laget som nu står som bortalag som ska gälla som favoriter – men det tycker vi är en felaktig värdering i så fall.

North har visat fin form

North såg till att öppna den här turneringen på allra bästa sätt genom att slå svårslagna G2 Esports i den första matchen – med totalt 2-1 i maps. Det får man säga är en imponerande skalp.

Nu tar man sig an Heroic i form av hemmalag, och det kan visa sig vara en fördel eftersom det här innebär att det är North som sätter ordningen på kartorna som ska spelas. Vi kan garantera att man försöker undvika Nuke, som man varit svaga på och som Heroic är väldigt starka på. I övrigt är det ganska fritt blås.

Heroic å sin sida föll klart med världsettorna Astralis i den första omgången, och har haft en ganska skakig form på slutet. Det är ett lag som inte riktigt är på den yttersta nivån heller. Det ska man vara ärlig och säga.

Här tycker vi att formen talar för North. Det raka spelet på North synas till 1,91 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: North vinner
Odds: 1,91
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:00, torsdag 21/5
TV:  unibet logo
Stream:  Twitch