Speltips inför Novak Djokovic – Rafael Nadal 27/1: Finaldags i Australian Open

Simon Pålsson Publicerat: 26 januari 2019

Det är dags för final i Australian Open och det är minsann ingen dålig match som nu väntar. Novak Djokovic tar sig an rivalen Rafael Nadal.

Annons:

Det är åter dags för en fantastisk tennismatch och för alla tennisälskare går det inte att klaga på vad som nu väntar i finalen av Australian Open. Årets första riktigt stora turnering har bjudit på precis det alla hoppades på och det hela ska avgöras med ett finalcresendo mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal. Kan det ens bli bättre?

Senaste gången de båda spelade mot varandra var i en tuff omgång i Wimbledon sommaren 2018. Den gången gick Novak Djokovic segrande ur striden med 3-2 efter en fullkomligt galen match. Nu är frågan vem av spelarna som har den bästa dagen. För det är det som avgör en hel del.

Tidigare under ATP-karriären har spelarna stött på varandra hela 50 gånger – inte så konstigt med tanke på hur länge båda varit en del av den absoluta världstoppen – med ett litet övertag för Novak Djokovic. Semifinalvinsten i Wimbledon var den senaste av 27 vinster mot Rafael Nadal.

En supermatch väntar

Om vi ser till den nuvarande formen går det inte att anmärka på någon av spelarna, som båda har sett väldigt starka ut sista två veckorna. Novak Djokovic går som tåget och har bara tappat två set. Samtidigt slapp han spela kvartsfinalen mot Kei Nishikori då matchen avbröts redan efter ett spelat set. En klar fördel rent fysiskt.

Rafael Nadal har gått rakt igenom turneringen utan tappat set och det imponerar såklart. Å andra sidan har han haft ett klart lättare spelschema även fall talangerna Stefanos Tsitsipas och Frances Tiafoe har gjort vad de har kunnat mot spanjoren. Det är dock stor skillnad på att möta sådana spelare och att möta en mer meriterad spelare.

Nu ser vi framför oss en riktigt tung match och minst fyra set väntar här. När det är tresetare krävs det så enormt mycket för att en spelare inte ska tappa något set under matchen.

Över 41,5 game spelas till 1,93 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 41,5 game
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  09:30, söndag 27/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: