Speltips inför Örebro – AIK 18/4: Solklart favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 18 april 2018

AIK har öppnat Allsvenskan på ett väldigt starkt sätt och hoppas på ännu en trepoängare på onsdagskvällen. Frågan är om Örebro SK kan förhindra sin första förlust för säsongen?

Förväntningarna var enormt höga på AIK inför den här säsongen, men efter ett något krampaktigt cupspel var det många som ställde sig frågande till var AIK egentligen stod inför den allsvenska säsongen. Tre matcher in i Allsvenskan går det att konstatera hur AIK är en reell kandidat till SM-guldet i år.

Laget står nämligen på sju inspelade poäng efter tre matcher och har då spelat mot tunga toppkonkurrenter som Malmö FF och Djurgården. Det är trots allt någon form av styrkebesked, även fall allting inte fungerar helt fläckfritt.

På onsdagskvällen åker laget ner till Örebro i jakt på ytterligare poäng. Det blir också lagets första allsvenska match på plastbaserat underlag, någonting som alltid är viktigt att väga in i bedömningen inför matchen. Samtidigt är formen god i AIK, som ofta är ett lag som presterar väldigt bra i medvind, men som karaktärsmässigt har det tyngre i motvind.

Örebro må vara ett lag med ett par riktigt skickliga spelare, ett lag som dessutom är relativt starka på hemmaplan, men på det hela taget är AIK ett rakt igenom bättre lag och bör rimligen åka till Behrn Arena med det uttalade målet att plocka tre pinnar.

Överdrivet odds på AIK

Spelbolagen håller självklart AIK som favoriter i matchen, men menar i sin oddssättning på att laget kan komma att behöva kämpa för att plocka tre pinnar här. Det är rimligt att hålla Örebro som ett svårslaget lag, speciellt på sin egen hemmaplan, men å andra sidan är det lika självklart att AIK ska gälla som solklar favorit här. Det går inte att blunda för.

Tre omgångar in i den allsvenska säsongen Örebro på fem inspelade poäng och har med andra ord inte förlorat än. Å andra sidan är spelschemat med GIF Sundsvall, IFK Norrköping och Trelleborgs FF relativt överkomligt. Efter två mål senast bevisade Nahir Besara att han blir sylvass även 2018 och där får AIK se upp. Om Örebro ska ha chansen att störa AIK krävs förmodligen något mål från hans fötter, gärna då kombinerat med en stark defensiv insats.

Men det går trots detta inte att bortse från att det här är en match som AIK bör vinna. Laget har två raka vinster på Behrn Arena och bör, med nuvarande form, ha goda möjligheter att knipa ännu en. 2,05 gånger gånger såsen är hur som helst för högt och spelas självklart hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Ta del av 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  AIK vinner
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  19:00, onsdag 18/4
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: