Speltips inför Örebro – Karlskrona 6/3: Full fart framåt

Simon Pålsson Publicerat: 5 mars 2018

Ångesten är total inför det ohyggligt viktiga mötet mellan Örebro HK och Karlskrona HK på tisdagskvällen. SHL är det som gäller och den här gången gäller matchen tre oerhört viktiga poäng.

Med tre omgångar kvar av SHL-säsongens grundserie finns det massa spänning kvar att njuta av det. Det står redan klart vilka 10 lag som kommer att spela slutspel på ett eller annat vis, men i botten finns det fortfarande chans för samtliga lag att slippa kvala för att stanna kvar.

I den tredje sista omgången möts två av lagen som gör upp om den där platsen, nämligen Örebro och Karlskrona. I skrivande stund är utgångsläget klart värst för gästande Karlskrona, som ligger sist i tabellen och som är i akut behov av poäng här och nu för att chansen ska leva. På så sätt är det ett fantastiskt utgångsläge för deras del att nu ha möjligheten att vinna mot just en bottenkonkurrent och därigenom garanterat närma sig med tre poäng.

Ser vi till tabellen har laget nu fem poäng upp till säker mark – där Örebro ligger – med tre matcher kvar att spela. Det avståndet är plötsligt två poäng stort i händelse av en seger. Med andra ord kan vi inte tänka oss någonting annat än att Karlskrona verkligen går hundra procent all-in för att försöka knipa tre pinnar här.

Två lag som läcker bakåt

Örebro å sin sida kan säkra sin plats i SHL nästa säsong om de vinner matchen och inför sin hemmapublik lär det vara målet. Spelbolagen verkar ense om att det är hemmalaget som bör anses vara klara favoriter här och även fall laget sitter med hemmaplansfördelen tycker vi att oddssättningen har blivit lite väl skev. I våra ögon har Örebro – men även Karlskrona för den delen – visat sig allt annat än värda av den typen av tydligt förtroende. Prestationerna skiftar på tok för mycket.

Nu vann Örebro visserligen med 3-1 borta mot Färjestad senast och tog tre extremt viktiga poäng, men annars hade laget bara en seger på över en månad. Formen är allt annat än god och det stora problemet är antalet insläppta mål. 148 på 49 matcher ger ett snitt på tre insläppta per match.

Karlskrona är också med i den kategorin och har faktiskt släppt in allra mest mål i hela serien. Ser vi till deras form är det upp och ner på sistone, men så gott som alltid blir det målrika matcher. Med tanke på förutsättningarna inför den här drabbningen – att gästerna verkligen måste vinna – kan vi inte tänka oss något annat än en målfest till. 8 mål senast lagen möttes. Något liknande nu?

Över 4,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,86 gånger krämen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus + 5 euro i fickan!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Unik: Upp till 1 000 kr bonus + €5)
Spelstopp:  19:00, tisdag 6/3
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: