Speltips inför Örebro SK – IF Elfsborg 8/7: Viktig allsvensk omstart

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2018

Efter en svag inledning på den allsvenska säsongen är IF Elfsborg i stort behov av tre poäng i söndagens bortamöte mot Örebro SK.

Annons:

Allsvenskan rivstartar verkligen med en fullspäckad helg direkt och för den som inte har någonting annat inplanerat på söndagen går det verkligen att avnjuta härliga fotbollsmatcher hela dagen. Ett möte som är värt lite extra uppmärksamhet är det sena mötet på Behrn Arena, där hemmalaget Örebro SK får besök av IF Elfsborg.

Det här är en match som betyder lite olika saker för klubbarna, men där båda lagen såklart gärna inleder den andra delen av den allsvenska säsongen så optimistiskt som det bara går. Att direkt gå ut och förlora kan skänka en negativ energi till spelargruppen och sätta sin prägel åt fel håll på laget inför framtida utmaningar. Därför är matchen en riktig nyckelmatch för båda lagen.

IF Elfsborg hade en väldigt tung inledning på säsongen och den nye huvudtränaren Jimmy Thelin har varit starkt ifrågasatt. Nu har han haft ett helt VM-uppehåll på sig att laborera med laget och sätta en tydligare prägel på spelsättet, någonting som behöver bära frukt omgående. Samtidigt är känslan att det IF Elfsborg presterade under våren bara var en bråkdel av den potential som finns i truppen. Trots allt går det inte att blunda för lagets många klasspelare. Kanske är det läge att få utväxling på all denna potential nu?

Gästerna underskattas faktiskt

Annan är känslan kring Örebro SK, vars säsongsinledningen snarare varit ett utropstecken. På slutet blev det visserligen tre poängtapp på de fyra sista matcherna, men på det hela taget har tiden efter Alexander Axén varit positiv för klubben. Den sportsliga ledningen har en uttalad ambition om att etablera sig som ett topplag i Allsvenskan, med Europa som en tydlig målsätting. Det ska nog väldigt mycket till för att så ska bli fallet, men det känns som att laget har tagit steg i rätt riktning under våren.

Med det sagt går det inte att blunda för att Örebro SK presterar något över sin förmåga, eller åtminstone precis på toppen av den potential som finns med nuvarande spelargrupp. I sina bästa stunder går det att rubba samtliga motståndare, men över 30 omgångar och i tuffare, tätare lägen ska Örebro SK inte räcka till. Det vore ologiskt.

I våra ögon är det här hur som helst två offensivt balanserade lag och vi förväntar oss därmed en öppen matchbild. Det blir det så gott som alltid när Örebro SK spelar. IF Elfsborg lär ha lagt en del vikt vid att täppa till bakåt i samband med den allsvenska omstarten, men rimligtvis bör laget se det här som en god möjlighet att knipa en trepoängare. Det borde i sin tur locka fram laget.

Nej, vi fokuserar på utgången i matchen och då känns det som en tät historia. 1-1 eller 2-2 ligger nog nära till hands. Att ett rakt kryss, X i matchen, ger hela 3,60 gånger pengarna hos Betser känns väldigt generöst. Det blir dagens speltips.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  17:30, söndag 8/7
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.