Speltips inför Osasuna – Eibar 13/3: Målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2017

Det blir ett målspel från den spanska ligamatchen mellan jumbon Osasuna och formstarka Eibar. Spelet ger fina 1,83 gånger pengarna i skrivande stund.

Måndagen bjuder på en match från den högsta serien inom spansk fotboll. Jumbon Osasuna, ett lag som onekligen haft en mycket tuff säsong, får besök av ett formstarkt Eibar. Det här är en match som borde få en hel del ögon på sig.

Med tio inspelade poäng på 26 matcher är det ganska enkelt att avfärda Osasuna som ett alldeles för dåligt lag. Så är självklart också fallet – laget platsar helt enkelt inte La Liga. Om vi inte får se en uppryckning av episka mått lär laget ramla ut med ett rejält brak.

Det finns dock vissa tendenser i lagets spel som inte går att blunda för. Det är egentligen bara på hemmaplan dessa blir synliga. Där är Osasuna rent av ganska målfarliga, även fall defensiven läcker ordentligt även där. 64 insläppta mål på 26 matcher ger ett snitt på smått osannolika 2,5 insläppta mål per match. Då säger det sig själv att det blir svårt att säkra nytt kontrakt.

Det kan bli underhållande att titta på

Inför den här matchen har Osasuna sex raka förluster i ligan. Det finns egentligen inte mycket till ljusning, men på hemmaplan sprattlar laget som sagt till med någorlunda bra prestationer. 1-3 mot Real Madrid, uddamålsförlust mot Sevilla (3-4) och en pinne hemma mot Malaga (1-1) är faktiskt rätt ok. Osasuna har därtill nätat i fem raka hemmamatcher.

Eibar då? Gästerna förlorade i för sig senast mot Real Madrid, men hade dessförinnan fyra vinster och en oavgjord på sina sex senaste ligamatcher. Det resultat som sticker ut är 2-2 borta mot formstarka Real Sociedad. Dessvärre för Eibars del finns det klara defensiva brister, men med 42 gjorda mål finns det bara fyra lag i ligan som gjort fler. Det imponerar.

Vår känsla är att det blir en del mål här. Hemmalagets målform sitter säkert i, det vågar vi tro. Eibar gör säkert två mål i sin jakt på tre poäng. Att åka till jumbon utan målet att vinna matchen existerar såklart inte. Därför tror vi på en allmänt öppen matchbild med mycket målchanser. För den neutrala åskådaren kan det rent av bli väldigt underhållande.

Över 2,5 mål spelas till 1,83 gånger pengarna hos bet365.

Fran Rico och Nano är inte tillgängliga för gästerna. Det är avbräck som laget dock lärt sig att hantera då de inte funnits med de senaste veckorna. I hemmalaget är skadelistan betydligt längre. Det senaste namnet är försvararen Oriol Riera, som med sina fyra mål framåt också är ett offensivt hot. I övrigt är spelare som Miguel Flano, Tano Bonnin och Fausto Tienza inte tillgängliga. Det har de å andra sidan inte varit på ett tag.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, måndag 13/3
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: