Speltips inför Österrike – Serbien 6/10: Hörnlyckan testas

Spelbloggare Publicerat: 5 oktober 2017

Det är fokus på hörnorna på Ernst Happel Stadion när Österrike ska försöka rädda deras anseende och Serbien säkra en plats i nästa års världsmästerskap i Ryssland under fredagskvällen.

Fiasko, fiasko och återigen fiasko. Annan etikett kan inte sättas på Österrikes kvalhistoria och i praktiken är det kört – VM 2018 missas. Detta efter att enbart ha vunnit två av åtta kvalmatcher; 2-2-3 i resultatraden och då finns ändå nationer som Georgien och Moldavien bland motståndarna. Är inte Österrike bättre än såhär?

Situationen är som sådan att Österrike med två matcher kvar har hela fem pinnar upp till andraplacerade Wales. Även Irland hittas däremellan. Visar på hur stort fiaskot är.

Desto muntrare är det i Serbien, som visat prov på enorm stabilitet under kvalet. Galen leverans – snacka om att ha spänt musklerna inför mästerskapet som komma skall. Fem vinster, tre oavgjorda och noll förluster samt en målskillnad på 17-7, i en tuff konkurrens. Septembermatcherna slutade båda i vinster och den senaste var den som satte spiken i kistan – en 1-0-vinst borta över Irland.

Passerar hörnlinan

Det är klart att Serbien ska vara favoriter, med den rådande klass- och formskillnaden länderna emellan.

Men bollinnehavet kommer till stor del vara Österrikes. De trivs med att föra danserna och hade exempelvis 56% av bollinnehavet i det omvända mötet med detta, alltså på resande fot. Endast två hörnor må ha skapats, men med boll, som vi väntar oss att de ska ha här, bäddar det för hörnsparkar.

Normalt skapar Österrike en hel del hörnor och den lina som ställs ut på dem här, på 4,5, har passerats i alla andra kvalmatcher – oftast med klar marginal. Attackerna kommer ofta via flankerna och i kombination med bollinnehavet blir det mycket av den varan, hörnsparkarna.

En faktor som kan spela in är att Österrike kan slappna av lite till följd av den hopplösa tabellsituationen och eventuellt spelar lite offensivare än man annars skulle.

Österrike över 4,5 hörnor plockas till 1,73 x insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Österrike över 4,5 hörnor
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 6/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: