Speltips inför Österrike – Tyskland 20/1: Viktigt möte i mellanrundan

Simon Pålsson Publicerat: 20 januari 2020

Tyskland är illa ute i stundande handbolls-EM och behöver ta en vinst mot rivalerna Österrike för att hålla drömmen vid liv.

Annons:

Med två matcher kvar av huvudrundan i handbolls-EM är det nu det blir spännande på riktigt. Det är minst sagt skarpt läge i båda grupperna och som det ser ut nu kommer ett par stora giganter till att falla innan semifinalerna. Som bekant var det tack och hej för såväl Danmark som Frankrike redan i kvalrundan.

Ett lag som hänger väldigt löst inför fortsättningen är Tyskland, som i helgens match mot Kroatien inte räckte till utan förlorade med uddamålet. Det är en förlust som kan avgöra lagets öde i resten av turneringen med tanke på att avståndet upp till en semifinalplats nu är fyra poäng eller två vinster.

Med en vinst hade man i stället varit ikapp kroaterna och hade kunnat ta sig vidare till semifinal på egen maskin. För att ta sig upp till en semifinal nu krävs att man får ordentligt med hjälp från övriga lag. Till och med då är det väldigt svårt.

Det finns dock fortfarande en chans på tredjeplatsen. I nuläget är det Tyskland som innehar den platsen, men Österrike är ett av lagen som också har chans. Vi kan väl lugnt konstatera att en sådan placering vore en större framgång för österrikarna än tyskarna.

Annons:

Mycket prestige väntar

Efter förlusten mot Kroatien senast är det stor risk att Tyskland känner att det inte finns så mycket kvar att spela för – och att luften lite har gått ur spelare, ledare och supportrar. Men i ett sådant läge är det såklart en fördel att spela mot värdnationen Österrike.

Med ett massivt stöd för österrikarna kommer Tyskland tvingas ha stor energi i matchen. Det är svårt att inte ha det med en intensiv publik, oavsett om den är för eller emot dig. Dessutom är Österrike den eviga lillebrodern och bara det är en viktig motivationsfaktor för Tyskland.

Österrike har inte vunnit mot Tyskland i handbollssammanhang, på herrsidan, sedan 2008. Då var det en slags miniturnering i Innsbruck som spelades. Men räkna med att man gärna tar den där efterlängtade vinsten nu.

Det tror vi däremot inte att man gör. Tyskland är som bekant en stolt nation och man ligger stor prestige i att inte tappa en lång trend med vinstmatcher mot sina antagonister. Och om man vill ta sig vidare är det här sista chansen.

Tyskland -2,5 spelas till 1,74 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tyskland -2,5
Odds: 1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, måndag 20/1
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: