Speltips inför Östersunds FK – BK Häcken 26/5: Självklart målspel

Simon Pålsson Publicerat: 26 maj 2018

BK Häcken och Östersunds FK är två av lagen som skvalpar omkring lite i det allsvenska bakvattnet, men med ambitioner om att etablera sig i den allsvenska toppen på allvar. Det är dessutom två målstarka lag. Lutar mot ett målmöte?

Efter en skakig inledning på den allsvenska säsongen har Östersund så sakteliga gått att känna igen. Visst, laget når inte samma höjd som under förra säsongen, men det är fortfarande ett klasslag med flera starka spetsspelare. Det gör att det alltid är intressant att följa deras matcher.

Men för att haka på i tabellen och inte tappa ytterligare mark finns det inte utrymme för fler poängtapp. Det är med andra ord lite av kniven mot strupen inför den sista matchen innan VM-uppehållet, när BK Häcken kommer på besök till Jämtkraft Arena.

Efter två raka vinster och tre raka utan förlust, då räknar vi in krysset borta mot topplaget AIK, ser det betydligt bättre ut för Östersund nu. Så är fallet. Däremot finns en stor risk att det här är sista gången flera av lagets tunga spelare, däribland Saman Ghoddos, spelar match i Östersunds tröja. Lite beroende på när de lämnar klubben. När sommarfönstret öppnar lär han och flera med honom nämligen sticka från klubben. Kanske är det läge att avsluta våren och möjligen sin sejour i klubben på ett snyggt sätt?

Två målstarka lag

Efter krysset senast mot BK Häcken bekräftade laget återigen att de hör hemma i någon form av toppstrid, men ser vi till säsongsinledningen har laget från Hisingen fortsatta problem att hitta en jämnhet i både sina prestationer och sin poängskörd.

Vad vi vet att vi alltid får från BK Häcken är ett målfarligt lag som gärna spelar offensiv fotboll, men som numera är lite mer kontrollerade till sin natur. Med den oerhörda spets som laget ändå sitter på litar vi på att BK Häcken kommer att hota uppe i Östersund.

Östersund släpper nämligen in på tok för många mål och har bara hållit nollan i en av tio allsvenska matcher under säsongen. Det darrar ordentligt bakåt och inte minst mot tekniskt skickliga lag blottas lagets stora brister bakåt. Därför litar på på en tydlig målprägel i lördagens möte.

Båda lagen göra mål finns till 1,91 gånger pengarna hos Bethard och blir vårt givna speltips.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, lördag 26/5
TV:   cmoresport logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.