Speltips inför Östersunds FK – IK Sirius 23/5: Hörnspel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 22 maj 2018

Hörnmarknaden hamnar i vårt omedelbara fokus inför den allsvenska matchen mellan Östersunds FK och IK Sirius på onsdagskvällen. Här känns det som att hemmalaget kommer att dominera tillställningen.

Det är bråda dagar kring Östersunds FK för närvarande. Efter förra säsongens enorma succé i det europeiska cupspelet har laget verkligen kommit ner på jorden den här säsongen, när spelet har hackat betänkligt och resultaten låtit vänta på sig.

Därtill strular det ordentligt utanför planen, med en ordförande som är under utredning för ekonomisk brottslighet, flera tongivande spelare som väntas lämna inom kort och en huvudtränare som har lockat intresse från den mäktiga walesiska klubben Swansea City. Det kan med andra ord hända en hel del i sommar kring Östersunds FK.

Mitt i denna storm av nyheter och händelser är frågan hur laget kan bibehålla sitt fokus? Det är självklart att förra årets succé haft en viss negativ inverkan på laget den här säsongen. Efter en svag inledning på den allsvenska säsongen har Östersunds FK visserligen repat sig något och det är tydligt att spelet, som visserligen saknar en del spets, blivit allt bättre. Nu dominerar laget återigen sina matcher.

Ett lågt stående IK Sirius

På onsdagskvällen får Jämtkräft Arena uppe i Östersund besök av ett annat lag i någon form av kris. För IK Sirius har säsongsinledningen varit tuff av helt andra själv, där skadorna är det stora problemet och där bristen på kontunitet i den redan sargade spelartruppen gjort att resultaten varit direkt svaga.

Nu är laget också direkt inblandade i bottenstriden och för att det inte ska bli tal om en intensiv bottenstrid under hela hösten krävs någon form av uppryckning snart. Sett till truppmässiga förutsättningar går det att argumentera för att IK Sirius trots allt gjort vissa bra saker det här året och att matcherna i stora hela går att plocka positiva saker från. Inte minst den defensiva organisationen är på plats.

När IK Sirius nu tar resan upp till Östersund tar vi för givet att Kim Bergstrand och company tillämpar ett lågt stående försvarsspel i ett försök att göra det tight för Östersunds FK. Det lär i sin tur framkalla ett dominant bollinnehav för hemmalaget och ett stundtals massivt tryck. Huruvida det leder till målchanser och mål är mer oklart, men hörnor känns givet. I förra matchen, borta mot Giffarna, skapade ÖFK hela 13 hörnor och många lär det bli även den här gången.

Östersunds FK över 6,5 hörnor spelas till överraskande höga 1,88 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Östersunds FK över 6,5 hörnor
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 23/5
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.