Speltips inför Östersunds FK – Malmö FF 20/9: En riktig godbit

Simon Pålsson Publicerat: 20 september 2017

Onsdagens allsvenska möte mellan Östersunds FK och Malmö FF har alla ingredienser som krävs för att bli en underhållande historia. Bänka er framför tv-soffan med en skön lapp till närmare dubbla degen.

De två svenska lag som imponerat mest – fast på olika fronter – den här säsongen är utan tvekan Östersunds FK och Malmö FF. På onsdagskvällen möts de båda på jämtländsk mark och känslan är att vi står inför en intressant historia.

Östersund har inte varit sena med att vara lätt kaxiga i diverse uttalanden inför matchen. Enligt egen utsago är ÖFK det bästa laget i Sverige, trots att de inför matchen mot MFF har tolv poäng upp till serieledningen. Klart är i alla fall ÖFK visat prov på en fantastisk höjd under säsongen, med enskilda punktinsatser som varit helt enastående. Dubbelmötet med Galatsaray och hemmamatchen mot PAOK är utan tvekan två sådana exempel.

Inför den här matchen har laget också en del fördelar som är värda att ta i beaktande.

  1. Hemmaplan. Uppe i allt kyligare Jämtland – på en snabb plastmatta – är det alltid roligare att vara hemmalag än bortalag. Malmö flyger i för sig upp, men resan från Skåne är likväl väldigt lång. Därtill spelade MFF match så sent som i söndags, varpå det kan vara slitna ben.
  2. Östersund har fokus på Europa League och allsvensk toppstrid parallellt nu under hösten. Tur nog för deras del är nästa match i Europa League en dryg vecka bort. Det finns därmed ingen anledning att spara några spelare redan nu.
  3. Östersund har fem raka segrar och målskillnaden 14-0 att luta sig tillbaka på. Det är inte fy skam när serieledarna kommer på besök.

En offensiv matchbild att vänta

Malmö FF då? Jo, skåningarna studsade tillbaka ordentligt i söndagens match mot Hammarby. Efter att ha tagit en poäng på tre matcher var det tydligt att MFF knutit näven i fickan inför det som var Johan Wilands och Jiloan Hamads återkomster till Malmö. 4-0 var ett statement som ekade ordentligt ut i det allsvenska Sverige.

Dessvärre för Malmös del åkte Anders Christiansen och Markus Rosenberg på en varsin avstängning efter gula kort i den matchen. Det gör att båda spelarna stannar hemma i Skåne. Frågan är om de inte hade vilats ändå? Hur som helst är det ett avbräck när de kanske två bästa allsvenska spelarna inte finns med i varken startelvan eller matchtruppen.

Som bekant finns det en hel del fina ersättare i truppen. Formstarka Alexander Jeremejeff väntas bilda anfallspar med Carlos Strandberg, samtidigt som Jo-Inge Berget även han finns på planen. Erdal Rakip – som gjorde två mål senast – lär också bidra till offensivt hot. Kingsley Sarfo är en annan som ryktas ligga nära startelvan. Med andra ord finns det en del tyngd i anfallsspelet trots avbräcken.

Fokus på målmarknaden

Östersund har som vi redan påpekat en god möjlighet att sprattla till här. Laget förlorade med 2-1 nere i Malmö efter det som kanske var de bästa nittio allsvenska minuterna hittills under 2017. Nu kan det vara läge för revansch.

Vårt fokus hamnar dock på målmarknaden. Hemmalaget kommer garanterat att gå för en vinst här. Det kommer att öppna upp en hel del ytor åt ett kontringsstarkt MFF. Därtill vet vi att skåningarna sett stabbiga ut bakåt och det är högst osäkert om man vågar chansa med Rasmus Bengtsson igen här. Då blir backlinjen omedelbart skakigare.

Så mål väntar vi oss. Förmodligen åt båda håll.

Över 2,5 mål spelas till 1,96 gånger degen hos Unibet. Det är ett spel som har suttit som en smäck i föreningarnas tre tidigare allsvenska möten. Varför skulle det bli annorlunda nu?

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 20/9
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: