Speltips inför Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 27/10: Gasen i botten

Simon Pålsson Publicerat: 26 oktober 2017

NHL fortsätter i en rasande fart och nu fokuserar vi på matchen mellan Ottawa Senators och Philadelphia Flyers. Blir det gasen i botten från båda håll i den här matchen?

Nu är frågan om serien inte börjar sätta sig lite där på andra sidan Atlanten. Natten till fredag svensk tid dyker vi rakt in i matchen mellan Ottawa Senators – med en formstark Erik Karlsson i laget – och Philadelphia Flyers.

Med svenskögon sett är det här en intressant historia, inte minst för att se hur Erik Karlsson fortsätter på den inslagna vägen. Svensken missade som bekant inledningen på säsongen efter sin operation i somras, men har därefter sett väldigt stark ut i de matcher han har gjort. Låt oss se om det fortsätter nu.

Ottawa Senators går relativt bra så här långt, även fall laget blandar och ger lite i sina prestationer. Den offensiva biten sitter dock på plats och efter den snöpliga förlängningsförlusten senast tror vi på ett hemmalag som går ut med gaspedalen tryckt ner i botten. Philadelphia Flyers har också varit starka, med ett par fantastiska segrar på kontot. 8-2 mot Washington Capitals och 5-1 mot Florida Panthers var fina insatser för en drygg vecka sedan. Senast förlorade laget med hela 2-6 hemma mot Anaheim Ducks, så alldeles uppenbart finns det lite att jobba på här.

Ett överspel hämtas

Kyle Turris, Zack Smith och Bobby Ryan missar troligen matchen alla tre på grund av olika skador och sjukdomar. Kyle Turris har varit borta ett par dagar på grund av influensa och väntas inte vara helt återställd. Det är hur som helst avbräck som Ottawa Senators borde kunna hantera.

Lite värre är det för gästerna, som kommer till matchen utan Nolan Patrick, Wayne Simmonds och Colin McDonald. Den sistnämnda har dragit på sig en skada som gör att han missar hela säsongen. Andrew MacDonald är inte heller tillgänglig och väntas vara tillbaka först om mer än en månad. Den här typen av avbräck är dock vardagsmat för lagen i NHL, det vet vi sedan gammalt.

Traditionellt sett blir mötena mellan lagen väldigt jämna. De fyra senaste har slutat med uddamålsvinst åt endera håll. I tre av fallen har det dessutom var först efter förlängning. Med tanke på att båda lagen varit målrika under säsongsinledningen vågar vi inte tro på ett kryss, men däremot mål. Säkert åt båda håll.

Över 5,5 mål spelas till 1,95 gånger degen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, fredag 27/10
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: