Speltips inför Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues 5/10: 1X2-spel i premiären

Simon Pålsson Publicerat: 4 oktober 2017

Det är inte så svårt att ta ställning inför NHL-premiären mellan Pittsburgh Penguins och St. Louis Blues. Här finns i våra ögon en solklar favorit inför matchen.

Så är det äntligen dags för NHL-hockey igen. Ett långt sommaruppehåll och en seg försäsong är över och nu finns det plötsligt något att göra om nätterna för den som är en riktig nattsuddare.

Pittsburgh Penguins är ett av ett par lag som omnämns som potentiella mästare den här säsongen. Klubben sitter fortsatt på ett mycket starkt lag och det finns väl egentligen ingenting som talar för att de senaste säsongernas trend kommer att brytas. Penguins blir att räkna med.

St. Louis Blues å sin sida är svårare att veta var vi har. Enligt rykten ska klubben varit och ryckt i Jaromir Jagr inför säsongen, men han landar alltså i Calgary Flames. Det känns som att förra säsongen, där det alltså blev en slutspelsplats, kan bli aningen svår att upprepa. Inte minst med det skadeläge som laget sitter med just nu.

Klart övertag för hemmalaget

Pittsburgh Penguins kommer till premiären med en minst sagt slagkraftigt trupp. Precis som brukligt kryllar det av stjärnor i laget, inte minst i offensiven. Den enda spelare som ser ut att missa matchen är i skrivande stund Patric Hörnqvist. Han har problem med en hand, men väntas bli spelklar relativt snart.

Det är dessvärre betydligt värre för St. Louis Blues. Inte nog med att det här är ett lag som känns lite svårplacerade inför säsongen, de kommer också behöva inleda utan flera tunga namn. Alexander Steen, Jay Bouwmeester, Patrik Berglund, Klim Kostin och Zach Sanford är alla otillgängliga på grund av skador. Robby Fabbri är därtill knäskadad och väntas inte spela någonting på hela säsongen. Där kan vi snacka tungt för både spelaren och klubben.

Det är inte helt lätt att sia om var lagen står i en premiär. Känslan är dock att Penguins dels är ett starkare lag, men också har en helt annan harmoni just nu. Det bottnar främst i skadeläget.

Det raka spelet på Penguins finns till 2,00 gånger degen hos Bethard. Det synas.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 5/10
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: