Speltips inför Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 2/5: Självklart spel

Simon Pålsson Publicerat: 30 april 2018

Washington Capitals åker till Pittsburgh i jakt på sin andra raka vinst i slutspelsserien mot Pittsburgh Penguins. Här tror vi att den något målsnåla trenden fortsätter.

Det täta rivalmötet mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals är framme vid match tre, som nu spelas i Pittsburgh. Efter två spelade matcher har vi 1-1 i matcher och det får ses som en klar fördel för Pittsburgh Penguins, som alltså klarat att vinna en match på bortaplan.

Nu får laget, som i för sig inte är seriens mest hemmastarka lag, dessutom fördelen av att spela inför sin hemmapublik. Det är, oavsett vad, alltid en liten fördel. Å andra sidan är det här två så pass jämna lag att den typen av saker tenderar att spela mindre roll och känslan generellt är att det här mycket väl kan bli en matchserie där lagen tar lika många segrar hemma som borta.

Hur som helst finns, som vi varit inne på även i tidigare speltips inför den här matchserien, alla förutsättningar för att det här ska bli spännande hela vägen in i mål. Båda lagen är ungefär jämnbra och brukar stöta på varandra i den här fasen av säsongen. Det här året är frågan om inte både Penguins och Capitals är lite för svaga för att räcka till när det väl drar ihop sig i nästa runda, men det spelar möjligen mindre roll precis här och nu.

Ett självklart underspel

Resultaten i de två inledande matcherna har varit 2-3 och 4-1 efter relativt jämna historier och så här långt är det Capitals som i våra ögon imponerat lite mer. Därmed håller vi fortfarande dem som knappa favoriter att ta sig vidare, men det är inte där vi hämtar vårt speltips inför match tre.

Snarare slås vi av lagens lätta trubbighet, de stjärnspäckade trupperna till trots. Båda lagen har snarare spelat starkt försvarsspel än vasst anfallsspel, något som återigen skulle kunna tala för ett underspel i match tre.

Evgeni Malin, Brian Dumoulin och Carl Hagelin ser ut att missa matchen för hemmalagets del. Två minst sagt tunga offensiva avbräck där. För gästerna kan Evgeny Kuznetsov och TJ Oshie göra Andre Burakovsky på läktaren. Tre riktiga tunga spetsspelare som isåfall inte finns med i matchen, vilket därmed försvagar Capitals offensiv ordentligt.

Ett underspel känns givet här. Under 6 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,76 gånger såsen hos Ohmbet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt sex mål.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 6 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, onsdag 2/5
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: