Speltips inför Polen – Sverige 14/1: Måstematch i handbolls-EM

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2020

Sverige är fullkomligt givna favoriter inför det som är den viktigaste matchen hittills i handbolls-EM.

Annons:

Allt såg väldigt lovande ut för svensk del efter den första matchen i pågående handbolls-EM. Då krossade man Schweiz och såg ut att gå mot en säker seger i gruppen samt avancemang till nästa runda.

Men så föll man igenom mot Slovenien i helgen och förlorade där med två bollar. Det man kan ta med sig från den matchen är att svenskarna fastnade helt i det låga tempot som motståndarna ville uppbringa, samtidigt som man inte direkt hade tur med domarna.

Men det spelar ingen som helst roll. Resultaten och insatsen är ett underbetyg till hela det svenska laget. Nu är man pressade till att vinna den sista matchen för att kunna ta sig vidare till nästa runda.

Där väntar ett Polen som har förloat två raka matcher. Man föll bland annat mot samma Schweiz som Sverige alltså slog med hela 13 bollar i premiären. Det säger kanske en del om motståndet som nu väntar?

Annons:

Jack Thurin kliver in i truppen

Sverige hade som sagt stora bekymmer mot Slovenien och fick aldrig igång något vettigt spel egentligen på hela matchen. Det var uppenbart att man inte var bra för dagen och en viss Albin Lagergren saknades mycket. Han var borta mot en fotskada och nu står det klart att han missar hela mästerskapet.

Det är verkligen dålig tajming på den skadan, inte minst med tanke på alla skador som finns på vänsterhänta spelare sedan tidigare. Kim Andersson kunde ha varit en bra truppspelare, men han fick också tacka nej till mästerskapet.

Nu har man från den sportsliga ledningens sida valt att plocka in Jack Thurin. Det är en duktig spelare, men det är inte tillnärmelsevis samma spets som på Albin Lagergren. Men mot Slovenien visade sig hur krampaktigt det kan se ut när man inte har någon vänsterhänt spelare alls på nio meter.

Nu har Sverige det och med tanke på att man måste vinna räknar vi med att man kör över Polen. Det är ett lag som man ska slå och vi tror att det här blir en urladdning för svensk del.

Sverige -5,5 spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige -5,5
Odds: 1,64
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, tisdag 14/1
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: