Speltips inför Rafael Nadal – Maximilian Marterer 4/6: Överlägsen

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2018

Rafael Nadal startade turneringen lite sömnigt, men har växlat upp mer och mer efter hand. Ingenting talar för att spanjoren slår av på takten när tysken Maximilian Marterer väntar i den fjärde omgången av Franska Öppna.

Det går att blicka tillbaka på Maximilian Marterers tre första matcher i Franska Öppna och peka på att tysken haft sällan skådad tur med lottningen. Det brukar vara en förutsättning för att inte så etablerade spelare ska kunna gå långt i riktigt tunga turneringar på ATP-touren.

Den turen med lottningen är bevisligen över nu, när den 22-årige tysken nu ställs inför Rafael Nadal. Det råder ingen som helst tvekan om att det här är turneringens stora favorit, både sett till högstanivå och vad han presterat hittills under Franska Öppna. Det spel som Rafael Nadal visar upp på grus är helt osannolikt och i ärlighetens namn är det svårt att argumentera för vem som skulle vara en bättre tennisspelare genom hela historien.

Men!

Det är en annan diskussion. Nu till måndagens möte mellan Rafa Nadal och Maximilian Marterer i den fjärde omgången. Här är spelbolagen helt på det klara med att spanjoren kommer att vinna det är. 1,01 gånger såsen är såklart inte aktuellt, varpå vi får rikta blickarna mot ett mer avancerat håll. Häng med!

Rafael Nadal kör över tysken

Maximilian Marterer har så här långt mött Ryan Harrison, Denis Shapovalov och senast Jurgen Zopp. Tre vinster, ett enda tappat set. So far so good. Denis Shapovalov är visserligen en fullt duglig spelare – rankad runt 25 i världen – men hade en för dagen riktigt svag match. Jurgen Zopp ligger långt över 100-strecket och Ryan Harrison skvalpar någonstans kring 50-60 i världen. Det är med andra ord inga större skalper av tysken så här långt.

Med det sagt har 22-åringen visat prov på bra tennis och har uppenbarligen prickat en god form inför turneringen. Att ta sig till den fjärde omgången är också en fin fjäder i hatten och ett härligt klirr i kassan. Men nu blir det helt andra bullar.

Rafael Nadal, självklart seedad som nummer 1 i turneringen och rankad som nummer 1 i världen, har tre vinster och noll tappade set så här långt. Simone Bolelli, Guido Pella och Richard Gasquet är tre tuffare motståndare. Efter en lite småsömnig start mot Simone Bolelli har Rafael Nadal tappat totalt fyra game mot Guido Pella och totalt sju mot Richard Gasquet. Det är kattens lek med råttan vi har att göra med.

På intet sätt ska Maximilian Marterer ha förmågan, orken eller motivationen att stå emot Rafael Nadal. 22-åringen kan springa så mycket han vill, men har orkar inte stå emot och han kan inte nöta ner spanjoren. Det här blir en ensidig historia och en lätt vinst.

Rafael Nadal -11 game (asian handicap) spelas till 1,87 gånger krämen hos Ohmbet. Då kan matchen sluta typ 3-0 (6-2, 6-3, 6-1) och spelet sitter. Högst sannolikt.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Rafael Nadal -11 game (asian handicap)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, måndag 4/6
TV:   (Jämför alla odds)
Stream:   (Jämför alla odds)