Speltips inför Riksdagsvalet 2022: Har Vänsterpartiet gynnats av regeringskrisen?

Simon Pålsson Publicerat: 17 juli 2021

Regeringskrisen har lugnat sig och Stefan Löfven är tillbaka som statsminister. Men vad väntar oss i Riksdagsvalet 2022? Vi har odds och ett speltips.

Riksdagsvalet 2022

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om lite mer än ett år är det dags för nästa riksdagsval i Sverige och det är ett högintressant val som nu väntar, med tanke på hur utvecklingen har varit de senaste åren på det politiska planet i Sverige.

Förutsättningarna som rådde inför det senaste riksdagsvalet är helt omkullkastade, med nya allianser som formats, nya samarbeten som sett dagens ljus (när det tidigare hetat att det aldrig skulle kunna ske) och en hel del samhälleliga problem som har vållat för nya strömmar i väljarbeteendet.

Bara det faktum att corona har funnits som en faktor sedan början på 2020 gör att väljare kan resonera på ett annorlunda sätt idag än för ett par år sedan. Det finns med andra ord hur mycket som helst man kan ta fasta på.

Ur ett spelperspektiv finns det också massvis att ta in i beräkningarna – men den som är tidigt ute och funderar i skarpa banor kan utan tvekan hitta spelvärde inför riksdagsvalet om ett år. I september 2022 är det dags för nästa ordinarie val till riksdagen och det kommer att bli ett val där många väljare byter parti. Det är vad många opinionsundersökningar säger redan nu.

SPELA PÅ RIKSDAGSVALET 2022 – FÅ 100 KRONOR FREEBET! MrGreen är spelbolaget för dig som vill spela på roliga marknader. Nu får du dessutom chansen att spela för 100 kronor som du får tillbaka om spelet inte sitter. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vänsterpartiet – succé väntar 2022

Ett parti som har haft ett par starka månader är Vänsterpartiet, som stod upp för sin sak och tvingade fram en regeringskris i Sverige tidigare i somras. En del menar på att det var oansvarigt agerat, men många vänsterfärgade väljare såg det snarare som ett styrkebesked från partiledningen.

Dessutom finns det i opinionsundersökningar som kommit sista veckorna en tydlig tendens som säger att väljare lämnat Socialdemokraterna för Vänsterpartiet. Det lär vara någonting som har skett direkt till följd av agerandet sista veckorna.

Nooshi Dadgostar har dessutom blivit populär och att ha en stark, karismatisk ledare har visat sig viktigt för många partier i den här storleken.

I föregående val fick Vänsterpartiet strax över 8 procent av alla röster i Sverige, men i ett mer polariserat politiskt klimat är det som upplagt för ett betydligt bättre val nästa gång.

Vänsterpartiet över 9,5 procent av rösternas finns till fina 1.72 gånger insatsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

 

Speltips: Vänsterpartiet över 9,5 procent
Odds: 1.72
Bolag: Mr Green