Speltips inför Röda Stjärnan – Spartaks Jürmala 17/7: Tätare än vad man kan tro?

Spelbloggare Publicerat: 16 juli 2018

Klassiska Röda Stjärnan fick inte till det i det första Champions League-kvalmötet mot lettländska Spartaks Jürmala. Även om de borde fixa returen, kan det komma att bli vissa problem…

Annons:

Förra årets Europa League nåddes. Gruppspelet avancerades vidare från, innan CSKA Moskva blev ett nummer för stora i slutspelet. Ändå var det en stor succé för den forna maktfaktorn.

Lika blomstrande är serbisk fotboll inte numera och Röda Stjärnan, som vann Champions League spelåret 1990/91. Nu hoppas de komma tillbaka till det europeiska finrummet och det första kvalhindret står alltså Spartaks Jürmala för…

Letterna vann den inhemska serien båda 2016 och 2017, men så ser det inte ut att bli det här året: 14 matcher in i spektaklet är de placerade som femma, med åtta konkurrenter och om – vilket sannolikt blir fallet – titeln inte missas, hoppas man att CL-kvalet kan bli lite av plåster på såren. Att nämnas ska dock att det inte finns en minsta chans att de når ända fram…

En skräll här, kan det ställas till med? Hemmamötet förra veckan slutade upp i ett 0-0-kryss och även om motståndarna skapade absolut mest i matchen, var det en skräll. För all del: spelarna i Röda Stjärnan är inga världsstjärnor, men Jürmala ska vara flera nivåer under dem.

Defensiv styrka

Defensivt är Röda Stjärnan extremt solida. Se bara på hur de stod upp i förra årets Europa League-succé. Gruppspelet landade i blott två insläppta mål, på sex matcher, och då mötte de bland andra Arsenal vid dubbla tillfällen. Mot CSKA Moskva i slutspelet åkte endast en kasse in över 180 minuter.

Och hemma i seriespelet var snittet på ett halvt insläppt mål per match. Anmärkningsvärt, i en serie där konkurrensen ändå är hyfsad.

Med andra ord: Spartaks Jürmala kommer med absolut största sannolikhet inte pryda målprotokollet – mot ett över det hela flera klasser bättre motstånd, vars styrkor dessutom är i försvarsspelet.

Framåt väntar vi oss emellertid inte någon större urladdning från serberna, som hade problem i det inledande mötet – ett möte som alltså slutade mållöst.

Så, vad ska vi säga – 2-0, kanske?

Under 3,5 mål spelas till mycket lockande 1,80x hos Titanbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 100% upp till 2 000 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 19:30, tisdag 17/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.