Speltips inför Roger Federer – Mischa Zverev 13/6: Tufft direkt för gräskungen

Simon Pålsson Publicerat: 12 juni 2018

Roger Federer kliver åter in i handlingarna efter ett par månader utan spel. Schweizaren får tufft motstånd direkt när Mischa Zverev väntar i den andra omgången av ATP Stuttgart.

Annons:

Efter ett par månaders tungt skadeuppehåll är Roger Federer äntligen tillbaka igen och den legendariske schweizaren kliver direkt in som förstaseedad i sin första turnering. Föga förvånande har han väntat på grässäsongen innan han riskerar kroppen igen och för att hinna komma i form till Wimbledon är han såklart med från första gräsveckan.

Som vanligt gäller Roger Federer också som någon slags favorit när han spelar mindre turneringar, även fall det känns lurigare den här gången. Var står schweizaren? Hur är formen? Vilka fysiska risker vågar han ta? Finns det några begränsningar i schweizarens spel?

Det här är frågor som kan komma att få svar redan i den första matchen, då Mischa Zverev väntar. Det blir med andra ett tufft möte direkt mot en spelare som dessutom är Roger Federers kompis vid sidan om planen. Vid fem tillfällen har spelarna mött varandra tidigare och Roger Federer har vunnit samtliga, men Mischa Zverev har plockat set i två av de tre senaste.

Guldläge för tysken

Om du någon gång ska möta Roger Federer tidigt i en turnering lär det här vara det bästa tillfället du kan få. Schweizaren har inte spelat en ATP-match sedan i slutet av mars månad, då han föll i andra omgången av ATP Miami mot Thanasi Kokkinakis. Därefter har Roger Federer tränat på egen hand i tre månader för att komma i form när det verkligen gäller, varpå viss ringrostighet lär finnas i den 36-åriga kroppen.

Dessutom har Mischa Zverev – en spelare som vi vet trivs allra bäst på just gräs – visat ganska form på sistone med 2-0-vinst mot Mikhail Youzhny i första omgången av ATP Stuttgart, men också två starka segrar mot Sergiy Stakhovsky och Florian Mayer i Franska Öppna för två veckor sedan. Det bådar hyfsat gott.

Känslan är att Mischa Zverev mycket väl kan streta emot bra mot Roger Federer och att schweizaren får kämpa för att gå segrande ur striden. Favoritskapet är tydligt för världstvåan – som det sig bör – men Mischa Zverev orkar säkert hålla i hela vägen in i mål, utan att det rasar i något set.

Därför spelas Mischa Zverev +4,5 game till 2,00 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mischa Zverev +4,5 game
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 13/6