Speltips inför Rögle BK – BIK Karlskoga 23/3: Match nummer ett

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2017

Då ska direktkvalet till SHL avgöras mellan Rögle BK och BIK Karlskoga, ett lag som är mycket svårplacerade i nuläget. Här tror vi att hemmalaget blir lite för tunga.

Här anar vi klasskillnad.

Den känslan vilar starkt inom oss inför direktkvalet till SHL mellan Rögle BK och BIK Karlskoga. På ena sidan hittar vi ett Rögle som visserligen inte alls imponerande i SHL, men som i stunder visade prov på en rejäl tyngd och en förmåga att göra det svårt för samtliga lag.

Speciellt på hemmaplan är skåningarna inte att leka med. Det finns en speciell atmosfär nere i Ängelholm, med en publik som sätter tryck och ett hemmalag som inte skäms för att spela en ganska fysisk ishockey. Det kan bli mentalt tufft för Karlskoga att ta sig an.

Ett lite för tungt hemmalag

Den här matchserien avgörs i bäst av sju matcher och det känns spontant som att Karlskoga kan få det tufft på bortaplan. Laget har inte heller imponerat under tidigare moment i kvalet, där bland annat Mora IK blev för svåra i den hockeyallsvenska finalen. Där förlorade Karlskoga till slut med 3-0. Efter att ha vunnit med 3-2 efter förlängning mot AIK i den sista och avgörande matchen i playoff blev det trots allt Karlskoga som nu får chansen att direktkvala till SHL, men här snackar vi en helt annan nivå på motståndet. Åtminstone i bemärkelsen tyngd.

Rögle har som sagt haft en tung säsong och slutade näst sist i SHL-tabellen. Laget har inte heller spelat match på någon vecka, varpå det finns ett litet frågetecken kring matchtempo. Å andra sidan är spelarna utvilade och garanterat taggade till tusen.

Det som varit Rögles problem under året är dels spelet på bortaplan, men också en risig defensiv, som egentligen fallit samman under perioder och i vissa matcher. Det offensiva spelet har sett stundtals ok ut. Där fanns flera lag i SHL som var klart tunnare i offensiven än Rögle har varit. Därför tror vi ändå att laget tar det här komfortabelt.

Rögle BK -1,5 spelas till1,85 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Rögle BK -1,5
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, torsdag 23/3
TV:   tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen: