Speltips inför Rögle BK – Malmö Redhawks 12/3: Skånederby igen

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2020

Det är åter dags för ett Skånederby i det som blir den sista omgången av SHL, när Rögle BK och Malmö Redhawks gör upp den 12 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter en lång och intensiv säsong är vi nu framme vid det som är den sista, helt avgörande fasen av säsongen när grundserien ska gå i mål och snabbt gå över i slutspelsläge. Det är då det verkligen gäller och för en gångs skull känns det som att vi har med ett par skånska kandidater som ska kunna ställa till det.

Såklart är hockey inte den allra största sporten längre söderut i landet, även om Malmö har varit den dominanta idrottsstaden i Sverige under lång tid med framgångar på flera fronter, inte minst på fotbollssidan. Nu har man också ett handbollslag, HK Malmö, som går för att vinna sitt första SM-guld under våren.

Med det sagt kan konkurrensen vara tuff för Malmö Redhawks, hockeylaget som dessutom behöver konkurrera om skånska hockeyälskare med klubbar som Rögle BK. Just nu är känslan att laget från Ängelholm snarare tagit sig ikapp och förbi sina sydskånska rivaler.

Nu möts lagen i det som blir säsongens förmodat sista Skånderby, om inte lottningen faller så att vi får se lagen göra upp senare i slutspelet.
Annons:

Rögle BK är favoriter

Med en match kvar att spela har Rögle BK fortfarande chansen att bli tvåa, men då måste man vinna mot Malmö Redhawks. Faktum är att det bara är Rögle BK som rent tabellmässigt har någonting att spela för här, och en vinst lär innebära att man minst klättrar en tabellplacering. Varje tabellplacering kommer att spela stor roll inför slutspelet.

Malmö Redhawks är i ett laget där man redan är klara att sluta nia i tabellen, och då kommer det att fortsätta så inför slutspelet. Därmed har man alltså ingenting att spela för – mer än prestigen – i den sista matchen för grundserien.

Här tror vi att det, och klasskillnaden i sig, blir avgörande faktorer när lagen gör upp igen. Det skiljer å andra sidan bara tolv poäng till sluts, så särskilt överlägsna har Rögle BK inte varit ändå.

Därför rekar vi Rögle BK att vinna till 1,75 gånger krämen hos Unibet. Ordinarie tid är det som gäller, såklart.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Rögle BK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,75
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 12/3
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: