Speltips inför Roma – Shakhtar Donetsk 13/3: Spänn fast säkerhetsbältet!

Spelbloggare Publicerat: 12 mars 2018

Spänn fast säkerhetsbältet – här blir det att åka av! Retur väntar mellan AS Roma och Shakhtar Donetsk i Champions League-slutspelets åttondelsfinal. Fortsätter ukrainarna ställa till med problem för Roma?

När det väl vankas slutspel i Europas finaste av rum, Champions League, har Shakhtar Donetsk sällan räckt till – förutom när de ställts mot just Roma.

Nu var det en herrans massa år sedan, men 2011 plockade Shakhtar hem dubbelmötet mot dem via en 3-2-vinst borta och 3-0-dito hemma. Den inledande matchen i denna 180-minutershistoria vann de likväl, när 0-1 vändes till 2-1 i den andra halvleken på Metalist Oblast Sports Complex.

Som resultatet också understryker var det en match med två helt olika ansikten. Roma styrde med järnhand och skapade massvis under den första halvleken och situationen var helt omvänd i den andra. Utifrån hur mycket chanser respektive part skapade, var det inte orättvisande att Shakhtar till slut stod som vinnare.

Men mycket återstår att spela om. Spelbolagen tycks inte komma överens om vilken av klubbarna som ska gälla som favoriter. Några anser att Roma ska vara knappa sådana, några att Shakhtar Donetsk ska vara det och några att det är helt fifty-fifty.

Minst tre baljor

Det är inte svårt att förstå oddssättarna: här kan det sluta exakt hur som helst! Därför är det också vanskligt att ta ställning mellan lagen, utan spelvärdet hittas istället på en helt annan marknad.

Tanken är att det kommer bli mål här. Minst tre stycken, mer specifikt.

Nu skulle resultat som 1-0 räcka för Roma att avancera vidare, stärkta av bortamålet, men vi kan ändå inte se att det blir på tal om att backa hemåt här. De vet om att de kan såra motståndarna och på hemmaplan finns det bara en väg – framåt.

Att minnas är då hur mycket Shakhtar Donetsk skapade i det första mötet, att det mycket väl hade kunnat bli fler än två mål framåt. Målformen är fantastisk: 18 stycken har det blivit sedan uppehållet, på fem matcher.

Även Roma har visat upp offensiv styrka på sistone; vann med 3-0 över Torino senast och dessförinnan med 4-2 över Napoli – på bortaplan.

Ytterligare en faktor som talar för mål är att försvarsklippan Darijo Srna, avstängd, missar matchen för Shakhtar.

Ett mål kan öppna upp det här fullständigt och överspelet på 3,0-målslinan – insatsen tillbaka vid tre mål – är värt att syna till dubbla insatsen hos ComeOn.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (Marknadens fetaste bonus: 3 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 13/3
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: