Speltips inför Roma – Torino 5/1: Gästerna underskattas

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2020

AS Roma och Torino FC ska göra deras årsentré i italienska Serie A och förhoppningen är att det blir med en höjdartillställning på Stadio Olimpico. Av vår analys att döma har hemmalaget fått axla ett överdrivet favoritskap.

Annons:

Kvällsmatcher från Serie A är alltid något speciellt med och det finns ingen anledning till att sänka förväntningarna på söndagens batalj Roma och Torino emellan.

Gällande Torino hade de säkerligen velat fått ut mer av säsongen hittills; placerade precis i mitten av tabellen och med ett betydande avstånd till Europaplatserna. Avslutningen av kalenderåret 2019 var allt annat än positiv med en 1-2-förlust hemma mot SPAL och 3-3 borta mot Hellas Verona. Nu fått tid på sig att slicka såren och ladda upp batterierna?

I motsats till bortalaget avslutade Roma istället året storstilat när de på bortaplan krossade Fiorentina med siffrorna fyra mål mot ett, vilket följde upp en 3-1-seger över nämnda SPAL. Över en längre tidsperiod: 5-0-2 i form- och resultatraden.

Som tabellfyra står storklubben nu placerad och den stora målbilden är förstås att lyckas stanna kvar (minst) där, i Champions League-området.

Skadelistade för värdskapet är kvintetten bestående av Davide Zappacosta, Javier Pastore, Bryan Cristante, Davide Santon samt Antonio Mirante.

Plusspel på bortalaget

Gästerna imponerade knappast före uppehållet och säsongen som helhet har varit en besvikelse – samtidigt som man ska vara medveten om att det finns större potential och således mer att hämta.

Så, kanske har det här kortare uppehållet kommit vältajmat? En chans att ladda upp batterierna. Kraftsamla. Lite däråt lutar vi. En fortsättning på vintern och våren framöver som blir av mer positiv karaktär. Har en del skador här, tillsammans med avstängningar på Bremer samt Cristian Ansaldi. Kan ändå ställa ut en slagkraftig elva.

Nu är Roma förvisso riktigt starka, men stundtals något svajiga. Har svikit som favoriter förut – och möter ändå ett motstånd som verkligen inte är att underskatta. Lär åtminstone bjudas på en match, även om chansen till en trea såklart är stora.

2-1, kanske?

Vårt speltips blir Torino +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner, spelar oavgjort eller förlorar med uddamålet – till oddset 1,63 hos Unibet.

Annons:
Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Torino +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, söndag 5/1
TV: cmorefotboll logo
Stream: cmoreplay logo