Speltips inför Rotherdam – Scunthorpe 16/5: Kval till Championship

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2018

Rotherdam United sitter i förarsätet inför returmötet med Scunthorpe United i kvalet i League One. Det som ligger i potten är en finalplats för att därigenom försöka ta sig till Championship.

Det är den bästa tiden på året just nu. Ligorna runt om i Europa – på alla nivåer – är på väg att avgöras och det innebär att matcherna ofta gäller extra mycket. När utvecklingen i toppligorna går mot att säsongen är avgjord redan i september månad känns det trevligt att hitta spänning lite längre ner i seriesystemet.

En plats det kittlar väldigt mycket på är i kvalet till Championship. Där används ett liknande upplägg som i kvalet från Championship till Premier League, där fyra lag gör upp i semifinaler och där det hela sedan avgörs i en playoff-final på Wembley. Semifinalerna avgörs i dubbelmöten.

Sedan gårdagen står det klart att Shrewsbury Town är klara för finalen efter två 1-0-vinster mot Charlton Athletic i sin playoff-semifinal. Nu ska det avgöras vilket lag som väntar i finalen. Det står mellan Rotherdam United och Scunthorpe United, där matchen känns helt öppen efter 2-2 i det första mötet.

Samma typ av match igen

Det här blir fjärde gången som lagen möter varandra under den här säsongen och Rotherdam United har ett klart övertag så här långt. Två vinster under själva ligasäsongen gör att det psykologiska övertaget är tydligt och efter 2-2 på bortaplan i det första mötet har laget fortsatt fördel inför returen.

Å andra sidan är detta verkligen ett sådant läge där Scunthorpe United verkligen inte har någonting att förlora. Det var inte många som trodde att laget skulle finnas med i ett kvalspel och att de nu har chansen att ta sig till Championship är en bedrift i sig. 2-2 på hemmaplan i match ett gör att hoppet lever och bevisligen har de förmågan att såra Rotherdam United.

Förutsättningarna som råder, där bortalaget måste näta, gör att mycket talar för en målrik match och det är också dit vi blickar vad gäller speltips inför matchen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,91 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 16/5
TV:   tv3sport logo
Stream: </st rong>  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.