Speltips inför Ryssland – Kanada 17/5: Glödhet VM-kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2018

Ryssland tar sig an Kanada i det som är den hetaste kvartsfinalen i VM-turneringen. Det går inte att blunda för. Vilka ska egentligen ses som favoriter på förhand?

Det blir en riktig smällkaramell till match redan i den första kvartsfinalen från VM-turneringen i Danmark. Det må låta som en final, men redan i kvartsfinalen får vi alltså se Ryssland och Kanada göra upp om sin överlevnad i turneringen. Det kittlar på så många sätt.

Anledningen till det här är att båda lagen snubblat något och misslyckats med att vinna gruppen. Kanada var solklara favoriter inför turneringen, men förlorade både mot USA och Finland under ett gruppspel där även Lettland blev för svåra under matchens ordinarie 60 minuter. Då krävdes det nämligen förlängning för att gå segrande ur striden. Lite oroväckande för kanadensisk del faktiskt.

Ryssland har sett relativt stabila ut, men utan den där givna spetsen. Det blev inte minst tydligt mot Sverige i den avslutande gruppspelsmatchen, där ryssarna förlorade med 3-1 efter en tämligen tam insats. Det andas inte VM-guld om detta ryska lag, trots att det kryllar av meriterade och tunga spelare på ett individuellt plan.

Svårt att välja sida

Att det är Kanada som får klä sig i favoritrocken inför torsdagens tidiga kvartsfinal känns självklart. Det finns trots allt en bättre höjd i det här laget och möjligen har kanadensarna gått lite på halvfart under gruppspelet. Väl i slutspelet kan det mycket väl bli tal om ett helt annat Kanada.

Å andra sidan kan det vara svårt att bara trycka på en knapp och sedan börja prestera på en högre nivå. Lägg därtill att Ryssland också har mer att ta av och egentligen handlar mycket om vilka som lyckas pricka rätt i sin prestation nu när det väl gäller.

Känslan är hur som helst att en jämn historia väntar. Inget av lagen kommer att vika ner sig här. Därför tror vi på en tät match som mycket väl kan gå till förlängning.

X (oavgjort) spelas till absurt höga 4,90 gånger såsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (500% upp till 500 kronor)
Spelstopp:  16:15, torsdag 17/5
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: