Speltips inför Serbien – Kroatien 13/1: Rivalmöte i EM

Simon Pålsson Publicerat: 13 januari 2020

Det blir ett laddat möte mellan Serbien och Kroatien på måndagskvällen i handbolls-EM.

Annons:

Det är ingen hemlighet att det kan vara lite stökiga matcher i alla former av sporter när det kroatiska och det serbiska landslaget ska mötas. Det har såklart att göra med den politiska historien som finns mellan länderna och det här adderar också någonting till matcherna. Det är viktigt att ha med sig.

För på måndagskvällen är det nämligen åter dags för ett rivalmöte. Den här gången är det match i handbolls-EM som gäller och då är det Kroatien som är stora favoriter. På senare år har man också varit det klart starkaste laget inom andra sporter, så som fotboll.

Enligt spelbolagen är det givet att Kroatien ska vinna måndagens handbollsmöte, men i våra ögon tycker vi att det blivit en för stor övervikt åt deras håll. Faktum är att den här turneringen hittills bjudit på många skrällar, varpå det gäller att ögonen öppna.

Det är inte helt omöjligt att det här blir en ny match där spelbolagen är snett ute i sin värdering. Det öppnar såklart upp för fina speltips för oss.

Annons:

Ingen målfest direkt

Precis som många andra landslag från området kring Balkan är framför allt Serbien ett lag som spelar med en tydlig defensiv organisation och ett fokus på att dra ner tempot. Det är någonting som inte minst Slovenien har lyckats med under inledningen på den här turneringen. Det är riktigt jobbigt att möta såna lag.

Dessutom sätter det en speciell ton på hela matchen, som sällan blir lika öppen som när andra typer av handbollslag möts. Det blir inte samma rock n roll och det blir inte lika många kontringar. Det leder i förlängningen också till att det görs väsentligt färre mål.

I de fyra senaste mötena mellan lagen har det slutat med exakt 50 mål. Det är ungefär någonting sådant som man kan förvänta sig när lagen spelar. Serbien gjorde exempelvis bara 21 mål mot Montenegro i premiären av handbolls-EM, men släppte samtidigt bara in 22.

Kroatien må ha vunnit sin premiärmatch stort, men vi tror inte att det blir samma explosiva matchbild här. Under 58,5 mål (en helt galen lina) kan spelas till fina 1,87 gånger såsen hos Unibet. Helt klart hela måndagens bästa speltips på förhand.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 58,5 mål
Odds: 1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, måndag 13/1
TV:  Viasat Sport Extra
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: