Speltips inför Skellefteå AIK – Djurgårdens IF 9/3: Tung match i sista omgången

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2017

Alla blickar är riktade åt Skellefteå, där hemmalaget Skellefteå AIK får besök av Djurgårdens IF för en kittlande match i den sista SHL-omgången för säsongen. Det här kan bli jämnt och tätt.

Det står en hel del på spel i den sista omgången av SHL:s grundserie. Föga förvånande väljer sändande tv-bolag att peka ut matchen mellan Skellefteå AIK och Djurgårdens IF som den stora huvudmatchen, något vi gärna hakar på.

Hemmalaget – som tidigare säsonger prenumererat på en plats topp 3 – behöver ta minst två poäng för att bibehålla sin sjätteplats, som innebär direktplats till SHL-kvartsfinalen. Om det skulle bli ett större poängtapp än så – samtidigt som Färjestad vinner sin match – måste Skellefteå spela åttondelsfinal. Det vore en skräll, även fall årets upplaga av Skellefteå är något sämre än vad vi är vana vid.

För motståndet står så Djurgården, ett lag som ångat på rejält sista veckorna. Den fina formen, sex raka vinster i nuläget, har gjort att laget kopplat greppet om en plats i åttondelsfinalen. Karlskrona och Luleå skuggar tre respektive en poäng bakom. Det krävs med andra ord bara en poäng för att säkra en plats i åttondelsfinalerna.

Det blir lite tillknäppt va?

Det är inte den enklaste saken i världen att försöka föreställa sig exakt hur den här matchbilden ska arta sig. Det är hur som helst en match mellan två lag som haft offensiva bekymmer hela säsongen.

För Djurgårdens del tog det lång tid innan målskyttet kom igång på allvar och när det gäller Skellefteå är det den offensiva delen av spelet som är den klara skillnaden gentemot förra säsongen. Det är också den huvudsakliga förklaringen till de betydligt sämre resultaten i år.

Trots fin form med sex raka segrar har Djurgården inte bjudit på några målfester. Det har varit 2-1 här och 2-0 där. 4-0 och 5-0 mot formsvaga Malmö och Leksand vittnar dock om att kapaciteten finns. Vår analys är snarare att det är defensiven som legat till grund för de fina resultaten på sistone.

Inte heller Skellefteå bjuder på några målfester, även fall hemmaspelet ser betydligt bättre ut än det som presteras på bortaplan. På hemmaplan får vi ofta se Skellefteå göra ett par mål, men det är inte alls i samma övertygande stil som tidigare säsonger. Inför den här matchen lär det finnas lite ångest med i matchen (båda lagen behöver poäng), något vi tror kan förlama matchen betänkligt.

Därför spelas under 4,5 mål (ordinarie tid) till 1,91 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 9/3
TV:   cmoresport logo tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: