Speltips inför Skellefteå AIK – Färjestad BK 28/2: Specialspel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 27 februari 2017

Tanken är att dubbla degen när Skellefteå AIK får besök av SHL-konkurrenten Färjestad BK i en på förhand tämligen avslagen match. Matchen startar klockan 19:00.

Det börjar dra ihop sig på allvar i SHL, där det nu bara återstår fem omgångar innan det är dags satt vässa pennorna inför slutspelet. Två lag som båda kommer att finnas med i det skedet av säsongen är Skellefteå AIK och Färjestad BK, trots att egentligen båda lagen varit besvikelser den här säsongen.

Skellefteå har inte varit det där självklara topplaget som vi gjort oss vana vid i flera raka säsonger nu. Å andra sidan har norrlänningarna ryckt upp sig ordentligt under den senare halvan av grundserien och har därigenom ökat poängskörden markant, något som gjort att de numera har 83 inspelade poäng, med fem poäng upp till Frölunda på plats nummer två i tabellen. Inte illa.

Därmed ser det så gott som klart ut att Skellefteå får rikta in sig på en plats i kvartsfinalen, medan Färjestad troligen får kliva in i åttondelsfinalerna. Med andra ord är det ett hinder till för Färjestad att passera på vägen fram till ett potentiellt SM-guld. SHL-säsongen har varit väldigt jämn, men Färjestad har haft svårt att hitta en jämnhet i sina klockrena prestationer. Med det sagt kan det fortfarande spelas tung ishockey i Karlstad. Om alla bitar faller på plats gäller Färjestad som en outsider i det kommande slutspelet, den saken är säker.

Ett mycket trögstartat hemmalag

När det kommer till speltips inför den här matchen tänker vi förlita oss helt på statistiken. Matchen som sådan är aningen svårbedömd. Hemmalaget får gälla som knappa favoriter, men det finns ett par faktorer som gör att ett sådant spel inte är intressant.

Dels är formen inte den bästa – fyra förluster på den nio senaste, varav 0-4 hemma mot Malmö för någon vecka sedan. Dessutom kan motivationen vara en faktor med betydelse här. Slutspelet är säkrat och visst, det går att klättra i tabellen, men det brinner inte av desperation direkt. Kom också ihåg att Skellefteå varit enormt trögstartade på sistone, med insläppt mål i den första perioden i tio av de elva senaste matcherna. Det är ett smått otroligt facit.

Färjestad då? Gästerna åkte på en märklig dubbelförlust mot Rögle för snart två veckor sedan och fick dessutom stryk mot Linköping senast, men har i övrigt visat fin form i februari och slutet av januari. Laget kommer dessutom avslappnat, utan press, till Skellefteå. Därför tror vi att Färjestad – stärkta av vetskapen om Skellefteås sega starter – sätter press direkt. Färjestad BK över 0,5 mål (första perioden) spelas till 2,00 gånger pengarna hos Betway. Det har suttit i lagens fyra senaste inbördes möten.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK över 0,5 mål (första perioden)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 28/2
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: