Speltips inför Skellefteå – Djurgården 13/4: Dags att döda serien

Simon Pålsson Publicerat: 10 april 2018

Djurgårdens IF har fortsatt kniven mot strupen i SM-semifinalen mot Skellefteå AIK, men frågan är om inte resan tar slut i match sex på fredagskvällen? Skellefteå AIK känns svårstoppade när det väl ska avgöras.

Djurgården var minst sagt illa ute senast, men kunde vända på steken inför ett välfyllt Globen. Därmed vann laget också den femte matchen i semifinalen mot Skellefteå, vilket räddade spänningen i det som är den enda aktiva semifinalen i SM-slutspelet.

Inför match sex har norrlänningarna visserligen fortfarande matchboll och är bara en seger från att nå en final mot Växjö Lakers. Kvar finns två chanser att döda den här matchserien helt, men då krävs antingen seger på hemmaplan under fredagskvällen eller i Stockholm på söndag. Vi kan väl anta att Skellefteå väldigt gärna dödar spänningen så tidigt som möjligt?

Klart är i alla fall att Skellefteå känts som det något starkare laget under hela matchserien, där Djurgården har fått arbeta betydligt hårdare för sina vinster. Med det sagt har 08-laget bara två matcher kvar att passera för att ta sig till en SM-final. Det går med andra ord aldrig att räkna bort Djurgården i det här läget.

Skellefteå starkast i slutändan

Den här semifinalen påminner en del om Skellefteås kvartsfinal mot Färjestad, där norrlänningarna kändes starkare från första början, men där de av någon outgrundlig anledning bjöd in motståndarna. Så har blivit fallet även i semifinalen och även fall Djurgården på många sätt är ett betydligt bättre lag än Färjestad känns det fortfarande som att Skellefteå har en höjd som Djurgården inte riktigt kan hantera. Det finns en slags slutspelsgen i denna förening som är svår att hantera för alla lag.

Hur som helst kan faran vara att Skellefteå blickat fram mot finalen lite för tidigt, något som har bidragit till ett fokusläckage. Så stor är såklart inte skillnaden mellan lagen och det blir kostsamt direkt.

Men om vi håller kvar finalen i närminnet tror vi att just den är en stark anledning till att Skellefteå kommer kliva ut med en annan intensitet direkt i det sjätte mötet. Det räcker såklart att vinna först på söndag, men med tanke på att ett förmodat väldigt utvilat Växjö Lakers väntar i SM-finalen är det synnerligen klokt att skaffa sig själv så många vilodagar det bara går för att orka mäta sig. Att snubbla i match sex och behöva ta den här semifinalen till sju matcher skulle med andra ord vara ett duktigt slöseri med energi.

Hur som helst vidhåller vi åsikten att Skellefteå är snäppet starkare än Djurgården när det väl ska avgöras. Det finns tydliga tecken på det under matchserien, där 08-laget fått kämpa hårdare för sina vinster. Nu orkar laget inte längre.

Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid) spelas därför till 2,15 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, fredag 13/4
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: