Speltips inför Skellefteå – Djurgården 5/4: Viktig comeback

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2018

Joakim Lindström gör comeback för Skellefteå AIK i semifinal två mot Djurgårdens IF i SM-slutspelet. Nu blir hemmalaget spetsigare, samtidigt som gästerna är på jakt efter mål och en vinst. Det är som upplagt för en målfest.

Trots att Joakim Lindström inte fanns med i laget kunde Skellefteå fortsätta sin framgångssaga i årets SM-slutspel i tisdagens match på Hovet i Stockholm. Då gick laget nämligen upp till 1-0 i matcher i SM-semifinalen efter vinst i förlängning.

Faktum är att laget, som hamnade i ett tidigt 2-0-underläge, gjorde det riktigt bra under stora delar av matchen och visade att de är att räkna med även i den här matchserien. 2-0 hämtades upp och plötsligt var Skellefteå i ledning med 3-2, innan Djurgården hann kvittera i slutskedet. Men Skellefteå var alltså starkast i längden och sitter ni i förarsätet.

Dessutom kommer Joakim Lindström tillbaka – förmodat rakt in i förstakedjan – till match två uppe i Skellefteå. Plötsligt faller bitarna på plats för Skellefteå, som nu har ett riktigt bra läge att faktiskt koppla ett ordentligt grepp i den här semifinalen.

Full fart framåt väntar

Samtidigt är pressen helt annorlunda nu på Djurgården, som varit starka under heal grundserien och som även såg starka ut i sin kvartsfinal. Nu gäller det att bekänna färg på allvar och bevisa att laget även håller i täta, tuffa slutspelsserier när allting står på spel. Skellefteå visar prov på den där slutspelshockeyn som gjorde laget så svårslagna för några säsonger sedan och det är tydligt att det är den rutinen som tagit laget långt den här säsongen.

Djurgården måste därför steppa upp ordentligt redan i match två för att gjuta hopp i spelartruppen igen. Det var en tung förlust senast och med Joakim Lindström tillbaka i laget för Skellefteå väntas en betydligt tuffare match nu. Här kan det säkert bli väldigt intensivt, hårt och vi ser framför oss en match med två lag som kliver på. Underhållning väntar? Ja, vi tror verkligen det.

Skellefteå blir spetsigare, Djurgården måste jaga mål. Förutsättningarna för mål borde vara tämligen goda.

Över 5 mål, inklusive övertid (asian handicap) spelas till anmärkningsvärt höga 2,12 gånger såsen hos Bethard. Då får vi alltså pengarna tillbaka om matchen slutar 2-2.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, inklusive övertid (asian handicap)
Odds:  2,12 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, torsdag 5/4
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: