Speltips inför Skellefteå – Färjestad 29/3: Vilken spänning!

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2018

Spänningen är så kallat olidlig inför det sjätte mötet mellan Skellefteå AIK och Färjestad BK i SM-slutspelet. Kvartsfinalen såg avgjord ut, men FBK har onekligen skakat liv i det hela. Kan segertåget fortsätta?

Med 3-0 på tavlan var känslan att Skellefteå hade dödat matchserien mot Färjestad. I de tre inledande matcherna var det tydligt att norrlänningarna var numret för stora för ett Färjestad som helt enkelt inte orkade spela den typen av hockey som krävs i slutspelet.

Nu har Färjestad dock hittat tillbaka till ett mer cyniskt, mer effektivt och mer vägvinnande spel. Plötsligt är spänningen räddad och plötsligt känns kvartsfinalen mellan Skellefteå och Färjestad åter som en oviss historia, precis som vi hade förhoppningar om innan den första matchen.

Färjestad hemmaslog Skellefteå i match fem och kunde därmed reducera till 3-2. Två raka vinster gör att hoppet lever och nu är det plötsligt press på Skellefteå inför möte sex på hemmaplan. En förlust här och allting ska avgöras i det sjunde, avgörande mötet nere i Karlstad. Det vore inget vidare för Skellefteå, som då kan stå för säsongen stora debacle. Men riktigt där är vi alltså inte än…

Desperationen präglar matchen

Klart är åtminstone att torsdagens match blir extremt viktig. För gästande Färjestads del går det som sagt inte att förlora om semifinaldrömmen ska hållas vid liv. Det är vinna eller försvinna, men bevisligen har laget lyckats hantera den psykologiska aspekten av detta faktum oerhört väl i två raka möten. Det gör att laget nu är stärkta mentalt inför match sex, som verkligen lär präglas av desperation.

Precis som vi var inne på i vårt föregående speltips i denna matchserie är Joakim Lindströms frånvaro ett stort bekymmer för Skellefteå. Det har visat sig vara så under hela säsongen och även i kvartsfinalen har förstakedjans ofullständighet varit ett stort problem. Två förluster på två försök gör att Skellefteå förmodligen fått den smärtsamma insikten att de inte klarar sig utan sin hårdföre offensive nyckelspelare. Tungt då att han missar även match sex.

Det enda vi känner oss säkra på är att match sex fortsätter på samma täta väg som kvartsfinalens två senaste matchen varit inne på. Färjestad har mer vind i sina segel och lär ha mest självförtroende, men Skellefteå inser förmodligen att det är hög tid att steppa upp för att inte riskera att tappa sin 3-0-ledning till fiaskostämplade 3-3 och senare möjligen 4-3. Därtill kommer desperation vara en ingrediens i denna torsdagsmatch.

Desperation, två lag som vägrar förlora och en allmänt tät matchserie på sistone. Det känns som att Färjestad bli oerhört svårslagna, men inte klappar väl Skellefteå igenom totalt? Nej, det lär bli tätt.

X (oavgjort) är ett bra värdespel till 4,50 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Sätt in 500 kr, få 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 29/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: