Speltips inför Skellefteå – Frölunda 19/3: Match två i kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 16 mars 2017

Skellefteå AIK är pressade inför det andra mötet i SM-kvartsfinalen mot antagonisten Frölunda HC, som alltså vann den första matchen nere i Göteborg med 3-0.

Frölunda gick ut med ett styrkebesked direkt i kvartsfinalen mot Skellefteå. Den första matchen i Scandinavium slutade med en komfortabel 3-0-vinst för göteborgarna, som tog ledningen i slutet av den andra perioden och utökade sin ledning precis i början på den tredje.

Å andra sidan var det ingen sprudlande tillställning, även fall hemmalaget var klart bättre i de avgörande lägena än Skellefteå. På det hela taget känns det här som två lätt stukade lag, som inte riktigt är på samma nivå som tidigare säsonger. Det finns dock mer att ta av och i ärlighetens namn är det göteborgarna som känns något närmare att växla upp.

Skellefteå har haft det tufft egentligen hela säsongen och då är det främst två saker som varit problematiska. Dels har laget haft betydligt svårare på bortaplan än på hemmaplan. Därtill har offensiven varit en felande faktor länge. Det är väldigt sällan vi får se riktiga målmässiga urladdningar från norrlänningarnas sida. Det är för övrigt inte heller helt enkelt att skönja en jämn, hög nivå i lagets prestationer, varpå de på sin höjd får gälla som en outsider till att plocka det där SM-guldet senare i vår.

En motreaktion att vänta?

Det är alltid vanskligt att försöka förutse vad som ska ske i den här typen av matcher, som alltså är den blott andra i en serie av potentiellt sju matcher. Med tanke på att Frölunda dels har 1-0 i bagaget och dels har fördelen av att avsluta på hemmaplan är det Skellefteå som måste framåt. Det är norrlänningarna som måste vinna för att uppförsbacken inte ska kännas väldigt tuff.

3-0 (ett mål i slutskedet) var ingen sprakande historia och om matchserien inleddes lite försiktigare är känslan att en motreaktion kan komma här. Det har vi sett många gånger förr. Lagen känner lite på varandra i det första mötet och exploderar sedan i det andra. Det beror lite på hur hemmalaget ställer sig till utmaningen – ska de försöka köra över Frölunda på hemmaplan eller ska de ligga säkert och försöka vinna den vägen? Samma sak med Frölunda; vågar de trycka framåt eller är de nöjda med att ligga och lurpassa?

Känslan är att vi får se fler än tre mål i den här matchen och vi tror att ett avslappnat Frölunda har goda möjligheter att sätta ytterligare käppar i hjulet för Skellefteå här. Å andra sidan var Skellefteå starka i delar av den första matchen och hade exempelvis två bortdömda mål i den första perioden. Det finns med andra ord mycket revanschlusta att vänta från hemmalagets sida.

Vi tror på en målmässigt mer sprakande match här. Över 4,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 1,75 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, söndag 19/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: