Speltips inför Skellefteå – Frölunda 23/3: Skarpt läge för gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2017

Det är dags för Frölunda att steppa upp innan det är för sent i SM-kvartsfinalen mot Skellefteå. Norrlänningarna har med sig 2-1 i matcher inför det fjärde mötet, som alltså spelas i Skellefteå.

Nu är vi tre matcher in i SM-kvartsfinalen mellan antagonisterna Skellefteå AIK och Frölunda HC och det känns redan väldigt hett. Med 2-1 i matcher med sig till det fjärde mötet har Skellefteå skaffat sig ett minst sagt bra utgångsläge inför fortsättningen.

Trots att det såg svagt ut i det första mötet i Göteborg, då hemmalaget vann med klara 3-0 till slut, har Skellefteå ryckt upp sig och vässat till effektiviteten. Det har gjort att målen och därigenom segrarna trillat in. Nu har norrlänningarna plötsligt chansen att gå upp till 3-1 i matcher.

Men det kan fortfarande hända mycket. Det såg vi inte minst förra året, i SM-finalen, när Frölunda skördade stora framgångar uppe i Skellefteå. Mellan två så bra och jämna lag spelar hemmaplansfördelen inte riktigt samma roll som den kan göra i andra matchserier, där ett lite svagare bortalag kan få det mentalt oerhört tufft mot erkänt starka hemmalag. Riktigt det scenariot utspelar sig inte i just den här kvartsfinalen.

Frölunda kommer att vara vassare

Efter tre matcher i den här matchserien väntar vi fortfarande på att det ska lossna på allvar för Frölundas del. Det offensiva spelet – det som varit en stor styrka under flera säsonger – har inte riktigt kommit upp i samma standard som vi gjort oss vana vid under ett par säsonger.

Å andra sidan är det ingen hemlighet att kapaciteten finns och när det väl lossnar kan det rent av bli lite islossning. Lite sådan är känslan inför den här matchen, att Frölunda – som åkte på en 4-1-förlust i senaste mötet uppe i Skellefteå – kommer att vara betydligt vassare nu. Vi litar blint på att ledarna vässat på ett par viktiga spelmässiga detaljer och att spelarna ligger inne med en stor revanschlusta tvekar vi inte på. Det lär synas.

Så här långt har vi tre spel av tre möjliga i den här matchserien. Inför det fjärde mötet har vi samma goda känsla och precis som inför match två tror vi på en lite mer öppen historia. Frölunda lär kliva fram mer och vara mer aggressiva än senast. På hemmaplan är Skellefteå erkänt starka, speciellt i offensiven. Därför tror vi på mål.

Över 4,5 mål spelas till 1,88 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 23/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: