Speltips inför Skellefteå – Växjö Lakers 22/4: Slut på det roliga

Simon Pålsson Publicerat: 21 april 2018

Efter tre raka vinster kan Växjö Lakers bärga ännu ett efterlängtat SM-guld uppe i Skellefteå på söndagseftermiddagen. Allting talar dessutom för att laget gör precis det och därmed tar slut på det roliga som det ändå innebär med SM-final.

15-1.

Det är den totala målskillnaden som vi kan titta tillbaka på efter tre spelade matcher i SM-finalen mellan Växjö Lakers och Skellefteå. Det är en helt osannolik klasskillnad i en match som gäller SM-guldet, men så är alltså fallet den här säsongen.

Med andra ord står det 3-0 i matcher till Växjö Lakers, som nu åker upp till Skellefteå med chansen att sätta den sista spiken i kistan. Spänningen är så gott som redan död, men än sprattlar liket lite lätt. Så lär det dock inte vara så länge till.

I våra ögon finns det nämligen inga som helst anledningar att förvänta sig någonting annat än ett Växjö Lakers som fortsätter på den inslagna vägen. Trots att det faktiskt var Skellefteå som tog ledningen med 1-0 senast – lagets första mål i finalserien kom alltså efter 153 spelade minuter – så var det aldrig oklart vilka som skulle ta hem själva matchen. Ett par snabba mål och sedan hade Växjö Lakers gått upp i en stabil ledning. En dag på jobbet.

Det självklara spelvalet

Inför match fyra finns det egentligen ingen som helst anledning att förvänta sig någonting annat som sagt. Det har varit så pass stor klasskillnad mellan de här båda lagen att det enda som kan stoppa Växjö Lakers är om laget av någon anledning hellre firar guldet på hemmaplan inför sin hemmapublik. Då krävs det nämligen förlust i match fyra för att få till en match fem på hemmaplan.

Det vore såklart rakt igenom oprofessionellt och så resonerar naturligtvis inga elitidrottare. Det här kommer bli en match som domineras av Växjö Lakers igen, åtminstone chansmässigt. Laget har en offensiv spets som saknar motstycke inom svensk ishockey och med tanke på att Skellefteå inte bara är slutkörda fysiskt, utan också ser ut att vara det på ett mentalt plan, kan det här knappt bli spännande.

Ohmbet serverar hela 2,10 gånger såsen för det raka spelet på Växjö Lakers och det är fint betalt. Det tackar vi för.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 22/4
TV:    tvfyra logo  cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: