Speltips inför Slovenien – Slovakien 17/2: Rättmätiga favoriter

Simon Pålsson Publicerat: 16 februari 2018

Slovakien har imponerat stort under inledningen på OS-turneringen och möter nu ett annat utropstecken, Slovenien, i den avslutande gruppspelsomgången. Här känns favoritskapet tydligt och rättmätigt.

Grupp B i OS-hockeyn har visat sig vara den absolut mest intressanta gruppen i en turnering där alla verkar kunna slå alla. I den här gruppen är den grejen ännu starkare och den enkla förklaringen är såklart att flera av lagen lider ordentligt av deras NHL-spelare inte finns med i trupperna.

Samtidigt ska sägas att mindre hockeynationer som exempelvis Slovakien och Slovenien tagit ordentliga kliv under de senaste åren och att det nu börjar ge resultat. När motståndarlagen får handikappet att deras bästa stjärnor inte kan spela turneringen är skillnaden plötsligt ännu mindre. För en neutral åskådare är det faktiskt väldigt intressant, inte minst vad gäller spänningen.

Slovakien och Sloven har båda en tung seger med sig efter två omgångar i OS-hockeyn. Slovakerna vann med 3-2 mot Ryssland (OAR) sin premiär, medan Slovenien kunde slå USA efter förlängning. Riktigt tunga segrar och ett kvitto på just det vi har varit inne på tidigare i texten. Kul för OS också!

Slovakien är klart bättre

I sin andra match i turneringen klappade Slovenien dock igenom närmast fullständigt i mötet med Ryssland (OAR) där Slovenien dumdristigt nog försökte bjuda upp till dans. Det visade sig vara ett direkt korkat val och i det höga tempot var det ett stjärnspäckat ryskt lag som blev vinnarna. 8-2 slutade matchen.

Samtidigt var Slovakien extremt nära att följa upp premiärvinsten mot just ryssarna med ytterligare poäng i mötet med USA, men man föll med uddamålet. Hur som helst är den bestående känslan efter två spelade omgångar att detta Slovakien inte ska underskattas.

Vad gäller styrkeförhållande mellan Slovakien och Slovenien är vår övertygelse att slovakerna är minst en klass bättre. Det bör synas i den sista gruppspelsmatchen, där en slovakisk seger alltså gör att laget står på två segrar på tre matcher och rimligen slutar tvåa i gruppen. Urstarkt.

Slovakien vinner (ordinarie tid) spelas till 1,63 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Slovakien vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,63 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:10, lördag 17/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: