Speltips inför Southampton – Manchester City 13/5: Sista omgången

Simon Pålsson Publicerat: 13 maj 2018

Manchester City är redan klara ligamästare sedan lång tid tillbaka, men hoppas nu avsluta säsongen med en vinst borta mot Southampton på söndagseftermiddagen.

En endaste omgång återstår av Premier League och två lag som fortfarande har någonting kvar att spela för är Manchester City och Southampton. Det handlar dock vitt skilda saker som lagen kan uppnå så här i den avslutande omgången av säsongen.

För hemmalagets del är det nya kontraktet ännu inte helt säkrat, även fall laget i skrivande stund har tre poäng och nio mål till godo på närmast jagande lag. Det handlar då om Swansea, vilka man slog så sent som i onsdags. Det var en skalp som troligen innebär nytt kontrakt, men än är det inte helt klart.

Ponera att Swansea vinner sin match mot Stoke med ett par mål – inte alls omöjligt – då kan det rent teoretiskt bli spännande om Manchester City verkligen slaktar Southampton. Det ska nog mycket till, men är inte helt otänkbart. Inte med tanke på att Manchester City faktiskt spelar för att nå 100 poäng. Med 97 inspelade poäng på 37 omgångar lever fortfarande drömmen om den magiska gränsen.

Ett självklart handikappspel

Det här är dessutom det sista som båda lagen har att spela den här säsongen, varpå fullt fokus och full energi väntas. Det är över en månad kvar till VM är igång, vilket troligen är nästa mål för flera av spelarna. Att avsluta ligasäsongen med ett par mål på kontot är nog vad många stjärnor i Manchester City kan tänka sig att göra.

I hemmalaget är Steven Davis och Sofiane Boufal otillgängliga, medan Mario Lemina och Jan Bednarek är osäkra. Sergio Aguero kommer inte till spel för Manchester City, som dock har en sällan skådad bredd i sitt offensiva spel. Där kan många andra alternativ ta platsen i anfallet.

Pep Guardiola kan tänkas lufta en del spelare som vanligtvis inte spelar, däribland Yaya Touré som gör sin sista match i klubben, men i ärlighetens namn är Manchester City fortsatt urstarka och så mycket vassare här.

Manchester City -1 (asian handicap) spelas till 1,67 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips:  Manchester City -1 (asian handicap)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, söndag 13/5
TV:   viasatxtra logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.