Speltips inför Spanien – Sverige 12/6: EHF Euro Cup

Simon Pålsson Publicerat: 12 juni 2019

EHF Euro Cup fortsätter i juni månad med Spanien mot Sverige i den näst sista omgången för svensk del. Här är speltipset inför handbollslandskampen 12 juni.

Annons:

Samtidigt som övriga nationer kvalspelar för att ta plats i EM 2020 är ett gäng nationer redan klara för turneringen tack vare att de står som värdnationer. Ett sådant land är Sverige, som tillsammans med övriga värdländer och de regerande mästarna Spanien alltså laddar upp inför EM 2020 (som spelas i januari) med EHF Euro Cup.

Faktum är att det här upplägget har blivit väldigt lyckat och länderna får nu chansen att spela ihop nya lag inför turneringen nästa år. Dessutom får supportrarna chansen att se sina hjältar och lagen får alltså mäta sig mot blivande motståndare i EM. På alla sätt ett bra upplägg.

Nu återstår två svenska matcher i EHF Euro Cup, som har pågått under egentligen hela kvalperioden som drog igång i oktober månad. För svensk del har det blivit vinst mot Österrike, storförlust mot Norge (två gånger om) och uddamålsförlust mot Spanien. Nu återstår Spanien på bortaplan och Österrike på hemmaplan i juni månad.

Sverige räcker inte till här

På onsdagen spelar Sverige alltså mot de regerande mästarna Spanien. Det är ett lag som Sverige stött på i massvis med sammanhang genom åren och som på ett sätt tagit över tronen i handbollsvärlden lite på sistone. Det är ett tungt konstaterande, men så är fallet.

Sverige har spelat mot Spanien vid 56 tillfällen tidigare där Sverige har 28 vinster, Spanien har 27 och en match slutat oavgjort. Med andra ord kan det bli precis exakt jämnt efter den här matchen, som avgörs i spanska Almeria, närmare bestämt i Palacio de Deportes de los Juegos Mediterráneos.

Samtidigt måste konstateras att Sverige har med sig en trupp som saknar ett par viktiga namn, inte minst på målvaktsfronten. Varken Andreas Palicka eller Mikael Appelgren finns med i truppen. Det kan bli jobbigt. Annars är också mittsex ett fortsatt problem (post Tobias Karlsson) även om det med Jim Gottfridsson, Simon Jeppsson och Markus Olsson också finns klasspelare i laget.

Spaniens lag är dock bättre och vi tror på komfortabel spansk vinst.

Spanien -1,5 (första halvlek) blir vårt huvudspeltips till 1,80 gånger insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Spanien -1,5 (första halvlek)
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, onsdag 12/6
TV:   tvsex logo
Stream:   viaplay logo