Speltips inför Sporting Gijón – Valencia 8/1: Spännande cupbatalj

Spelbloggare Publicerat: 8 januari 2019

Copa del Rey-åttondelsfinalerna rivstartas redan under tisdagen och först ut är Sporting Gijón och Valencia på El Molinón. Trots att det skiljer en division mellan klubbarna så lockar inte favoritspelen inför matchen.

Annons:

Det spelas cupfotboll runtom i stora delar av Europa och från Spanien står flera spännande åttondelsfinaler på tapeten. Här är en med potential att bli mer spännande än oddssättarna bestämt vill tro.

Efter förra årets stora succé var förväntningarna rejält upphöjda på Valencia till säsongen, men ännu har de inte varit i närheten av att motsvara dessa. Stundtals visas den stora kapaciteten prov på, om än alldeles för sällan. 18 Primera División-matcher har summerats i fyra vunna, tio kryss och fyra förluster.

Något Champions League-slutspel lyckades det inte heller bli. Istället väntar Europa League-dito inom kort och första hindret där utgörs av skotska Celtic. Nu är det dock fokus på cupspelet…

Sporting Gijón var på målsnöret till att nå Primera División i fjol, men föll och är istället fast i andradivisionen och är numera inte bättre placerade än i det anonyma mittenskiktet av tabellen – och det är en fatal misskalkylation. Hoppet är ännu inte sinat, men uppförsbacken förhållandevis brant. Blir tufft.

Räkna inte bort Sporting Gijón

Här i Copa del Rey har Sporting Gijón dock visat upp sina kvalitéer. Den förra rundan skickades Eibar ut med huvudet före via siffrorna 4-2 över 180 minuters fotboll. Hemmamötet plockades hem med 2-0, bortaditot slutade därmed 2-2.

Och om Eibar kan fällas krokben för, då ska Valencia också kunna sättas under press. Hemmamatchen är av största betydelse och man kommer kliva in helhjärtat. Räkna också med revanschlusta från förra veckans oväntade förlust mot Real Zaragoza. Dessförinnan hade de sex förlustfria matcher, så formen borde vara utan fara.

Spelare för spelare är Valencia förstås på en annan nivå än Sporting Gijón, men cupen borde till följd av situationen som behöver räddas upp i Primera División samt det kommande Europa League-slutspelet nedprioriteras en del.

Man kan peka på en herrans massa faktorer som inneburit att Valencia haft så svårt att komma upp i önskad standard. En av dem är oförmågan att vinna tajta matcher. Som nämnt: bara fyra av 18 seriematcher är vunna.

Med hemma-/bortaplansfaktorn inbakad i analysen borde matchen på förhand ses som tätare än vad oddsen indikerar på.

Hos LeoVegas spelar vi Sporting Gijón +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner eller det slutar oavgjort – till precis under dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sporting Gijón +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:30, tisdag 8/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.