Speltips inför Stan Wawrinka – Rafael Nadal 11/6: Tydlig favorit i herrfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 10 juni 2017

Roland Garros herrfinal spelas klockan 15:00 på söndagen – precis som vanligt – och spelarna som gör upp om titeln är inga mindre än Stan Wawrinka och den mycket formstarke Rafael Nadal.

Då är vi framme vid finalen i Roland Garros, där Stan Wawrinka tar sig an suveräne Rafal Nadal. Spanjoren har spelat fullkomligt bländande tennis under sina två veckor i Paris och det är inte konstigt att samtliga spelbolag håller honom som given favorit.

Inte ens en formtoppad och självförtroendefylld Dominic Thiem var nära att hota Rafael Nadal i semifinalen. Spanjoren vann i raka set och släppte inte mer än sju game på hela matchen. Det är ett smått osannolikt facit.

Nu väntar en spelare som Rafael Nadal har otroligt fina stats mot. På 19 möten har spanjoren faktiskt vunnit hela 16 gånger mot Stan Wawrinka, något som tydligt synliggör den skillnad som finns mellan spelarna. Så fort Rafael Nadal är skadefri och i någorlunda form är han helt enkelt en betydligt bättre spelare. Det lär märkas även i den här finalen.

Stan Wawrinka orkar inte stå emot

Det var en fantastisk semifinal vi fick njuta av mellan Stan Wawrinka och Andy Murray i fredags. Båda spelarna bjöd på fin tennis i stunder, men hade också problem med slarv i avgörande lägen. Stan Wawrinka spelade stundtals på ett sätt som gjort att han trots allt har tre Grand Slam-titlar, men det frekventa slarvet och tendenserna till trötthet imponerar inte.

Mot Rafael Nadal – en spelare som inte bara älskar grus utan som också prickat formen – har Stan Wawrinka verkligen inte råd med samma misstagsfrekvens. Visserligen kommer det finnas fler vinklar och ytor att spela på då Rafael Nadal är en betydligt offensivare spelare än Andy Murray, men med tanke på att form, fysik, underlag och inbördes statistik alla talar ett så tydligt språk kan vi inte tänka oss att Stan Wawrinka orkar streta emot.

Det första setet blir avgörande här är känslan. Om Rafael Nadal vinner det blir det raka vägen fram till titeln.

Spanjoren att vinna 3-0 spelas till 2,20 gånger pengarna hos Bethard. Det finns en klar tendens mellan spelarna att den som vinner inte tappar något set i matchen. Det har hänt i 18 av 19 möten.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Rafael Nadal 3-0
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 11/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: