Speltips inför Super Bowl LIV: Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers 3/1

Spelbloggare Publicerat: 2 februari 2020

Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers ska slåss om vem som blir NFL-mästare när de möter varandra i Super Bowl LIV på Hard Rock Stadium i Miami. Spelbloggare.se:s experter guidar er till de bästa speltipsen.

Annons:

I Super Bowl LIV ställs San Francisco 49ers mot Kansas City Chiefs. Inför den stora matchen, ett av årets främsta sportevent, har vi två quarterbacks som kan ses som riskfaktorer för respektive lag. KC med Patrick Mahomes, ung och oerfaren. 49ers med Jimmy Garropolo, som främst varit back-up i större matcher för Patriots.

San Francisco har dock inte nått till denna Super Bowl på grund av något superbriljant QB-spel, utan snarare defensiven och den löpstyrka de besitter.

Det är ändå värt att poängtera, den svaga punkten, eftersom du alltid vill ha en quarterback av stål i den här typen av matcher – en som kan betyda skillnaden mellan vinst och förlust. Fördel, på den positionen, har KC med Mahomes. Han har bidragit till åtta touchdowns de tre senaste playoffmatcherna och har inte kastat en enda interception.

Jämförelsevis har Garoppolo bara kastat en TD på dessa slutspelsveckor och blev dessutom avplockad från banan i en av matcherna.

Annons:

De vinner Super Bowl

På tränarpositionen är det även där fördel Kansas City Chiefs, menar vi. Andy Reid har betydligt mycket mer rutin än motståndarnas Kyle Shanahan. Han har medverkat i Super Bowl förut och vid flera tillfällen nått de senare omgångarna i NFL-playoffen.

Detta medan Shanahan är mer av en duvunge på den här scenen. Det kan innebära större problem vid ett scenario där spelarna eventuellt tappar tron på sig själva och maskineriet inte snurrar på som önskat.

Båda lagen har spännande springspel och inte mycket skiljer dem åt i det defensiva. KC släppte i snitt till 19,2 poäng per match under säsongen och 49ers 19,4. Där kan man med andra ord varken se det ena eller andra laget som starkare.

Chiefs är knappa favoriter inför denna Super Bowl. Kanske för små? Hos Bethard får vi 1,83 gånger smeten för att de ska vinna finalen och det blir vårt speltips inför matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kansas City Chiefs vinner
Odds: 1,83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 00:30, måndag 3/2
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: