Speltips inför Sverige – Norge 24/1: Vinna eller försvinna

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2018

Semifinal eller inte? Det är frågan för både det svenska och norska herrlandslaget i handboll inför onsdagskvällens allra sista omgång i mellanrundan.

Nu ska det avgöras i handbollens europeiska mästerskap, som just nu dånar med full kraft i Kroatien. Med en omgång kvar av mellanrundan har Sverige oerhört goda möjligheter att ta sig vidare till semifinal.

För svensk del handlar det om att hålla Norge och Kroatien bakom sig när den sista speldagen är över. Värdnationen Kroatien kan i händelse av seger med minst tre bollar mot Frankrike i sin avslutande match säkra en plats i semifinalerna på egen hand, medan Sverige kan ta sig vidare på lite olika sätt.

För Sverige räcker det med att Kroatien misslyckas med att vinna och att man inte förlorar med mer än tre mål mot Norge i sin match. Så om Sverige förlorar mot Norge med 30-27 samtidigt som Kroatien inte vinner sin match blir det svenskt deltagande i semifinalen. Krångligt? En aning. Det väsentliga att komma ihåg är hur det primärt är Norge som måste vinna den här matchen och att ett starkt norskt landslag nu kommer göra allting för att driva upp tempot.

Mål, mål, mål

Sverige har imponerat stort under turneringen och är i sina bästa stunder ett lag som verkligen kan slå alla andra lag i turneringen. Det handlar om att pricka rätt i prestationen. Allra bäst är Sverige egentligen när tempot drivs upp och det kommer många tidiga avslut på Mikael Appelgren i mål, då han är allra bäst mot den typen av skott. Samtidigt får Sverige den draghjälp laget ibland behöver i sin egen offensiv.

Mot Kroatien blev det en sån pass och där vann Sverige med fyra bollar. Nu väntar ett alltid svårspelat Norge och självklart ska norrmännen respekteras. Förmodligen är de rättmätiga favoriter, om än knappa sådana. Samtidigt kan Sverige gå in med rätt sköna förutsättningar. Det handlar om att inte förlora för stort och att hela tiden hålla jämna steg.

Med tanke på att Norge måste vinna med flera bollar kan vi inte tänka oss någonting annat än ett högt tempo från deras sida. Därför räknar vi iskallt med en målrik historia, där norrmännen i takt med att desperationen ökar tar större risker och spelar med mindre marginaler. Ett och annat snabbt kontringsmål å Sveriges vägnar väntas.

Över 55,5 mål synas till 2,05 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

KAMPANJ: Sverige att vinna till 13,00 gånger insatsen 
Betfair erbjuder sina nya kunder möjligheten att spela på det boostade oddset 13,00 gånger insatsen att Sverige slår Norge i den här matchen. Det ordinarie oddset är 2,45 gånger insatsen, men nya kunder får alltså möjligheten att spela till ett betydligt högre odds. Klicka här för att läsa mer!

Speltips:

Speltips:  Över 55,5 mål
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:15, onsdag 24/1
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: