Speltips inför Sverige – Portugal 17/1: Måstematch i handbolls-EM

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2020

Handbolls-EM fortsätter nu i Malmö Arena. Sverige behöver steppa upp för att man ska ta en rutinmässig vinst mot Portugal.

Annons:

Det finns mycket att anmärka på vad gäller spelet som Sverige har visat upp i handbolls-EM hittills, men med tanke på att man trots allt är vidare till mellanrundan ska vi inte dra för negativa växlar redan nu. På fredagen står man inför en viktig match mot Portugal.

Sverige föll dessvärre mot Slovenien i gruppspelet och har därför halkat efter något i den andra gruppspelsfasen, men än lever såklart hoppet om att gå vidare. Det gäller dock att prestera från start i den här mellanrundan, där matcherna kommer att spelas i Malmö Arena.

Med stödet från den skånska publiken i ryggen är förhoppningen att laget kan steppa upp. Scandinavium visade sig inte vara den bästa platsen för Sverige, med tanke på hur spelet såg ut. Nu finns det egentligen för mycket som är kvar att jobba på – men om alla bitar faller på plats är Sverige en kandidat för att gå hela vägen.

Mot ett lag som Portugal måste Sverige gälla som favoriter och precis den bedömningen i sin värdering har spelbolagen också gjort. Det gör att oddset inte är särskilt högt på en rak svensk vinst, men vi tycker oss ändå ha hittat ett spelvärde just i de tankebanorna.

Annons:

Portugal är klart sämre

Det går inte att blunda för att Sverige haft otur med sitt lag inför den här turneringen, med flera tunga skador på vänsterhänta spelare. Det blev inte bättre när Albin Lagergren fick kasta in handduken och skippa resten av turneringen. Han spelade inte mer än premiärmatchen. Det är ett tapp som Jack Thulin ska försöka fylla, men det är minst sagt stora skor.

Nu har han i för sig en match i benen och kan växa in i rollen allt mer. I övrigt har Sverige ett ruskigt starkt lag och inte minst på nio meter finns det ett par spelare i absoluta världsklass. Om prestationerna är på topp ska det här laget städa av flera motståndare som nu väntar, där Portugal rimligen är den enklare nöten att knäcka.

Så här långt har Portugal i för sig gjort det bra med en imponerande vinst mot Frankrike i premiären, en klar vinst mot Bosnien och Hercegovina samt en tydlig förlust mot Norge. Det är inte särskilt svaga resultat, men det gör också att laget (likt Sverige) befinner sig i en position där en förlust förmodligen kostar avancemanget redan nu.

Sverige bör rimligen ordna en ny vinst här. 1,47 gånger insatsen på en rak svensk vinst spelas hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner
Odds:  1,47
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:15, fredag 17/1
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: