Speltips inför Sverige – Slovenien 12/1: Ny vinst i handbolls-EM

Simon Pålsson Publicerat: 12 januari 2020

Sverige står inför en tuff andra match i handbolls-EM när Slovenien gästar Scandinavium.

Annons:

Handbolls-EM är äntligen igång med full kraft och för svensk del öppnades turneringen med en fin premiär mot Schweiz. Det blev till slut en vinst med väldigt god marginal, efter att man redan tidigt i den första halvleken gått upp till en ledning med 7-8 bollar. Det fanns liksom aldrig någon chans för schweizarna.

Den trupp som Sverige har med sig den här gången håller absolut högsta klass och om världsspelarna som finns i laget prickar formen kommer Sverige rent av att kunna gå hela vägen. Det är ett intryck som förstärks av att flera tungviktare har snubblat lite i inledningen av turneringen.

Sverige spelar som bekant sina matcher i Göteborg och Scandinavium, en arena som inte känns helt optimal för handboll, men som uppbringade ett enormt bra stöd till svenskarna i premiären. Det kommer att vara en fördel att spela matcherna inför publik som stöttar snarare än motarbetar. Det ska vi ha med oss hela vägen.

I den andra omgången väntar hur som helst Slovenien, ett klart svårare motstånd än Schweiz. Nu gäller det att Sverige fortsätter på den inslagna vägen.

Annons:

Vilka är nyckelspelare i Sverige?

Slovenien vann också sin första match i turneringen. Då blev det tre bollars marginal mot Polen, som historiskt varit ganska starka i handbollsmästerskapen. Det känns som att många länder nu har kommit ikapp de stora och minskat avståndet. Det gör att Europamästerskapet, som nu innehåller hela 24 lag, faktiskt kan bli spännande rakt igenom.

Hur som helst är Sverige givna favoriter inför matchen mot Slovenien. Detta trots att man faktiskt föll mot Slovenien senast lagen möttes. Det var dock i OS 2016 och matchen slutade då med fem mål till fördel för slovenerna.

Nu har Sverige ett klart bättre lag och med spelare som Kim Ekdahl Du Rietz i toppform ska det här kunna gå. Andreas Palicka var planens gigant mot Schweiz, men väntas sitta på bänken till förmån för Mikael Appelgren här. Det kommer troligen att ske en väldig rotation i det svenska målet under hela mästerskapet. Precis som duon alltid gör – såväl i klubblaget som i landslaget.

Sverige att vinna känns fortfarande rimligt. 1,60 gånger pengarna för det raka spelet hos Unibet. Det tackar vi för.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner
Odds:  1,60
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18.15, söndag 12/1
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: